Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 3. 3. 2020.

| Politika

Bivši potpredsednik vranjskih naprednjaka izabran za Karićevog potpredsednika

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Momir Stojiljkovic SNS Vranje foto i.m
"Stranački neposušni" direktor i bivši potredsednik vranjskih naprednjaka sada Karićev potpredsednik; foto: I. M.

Nekadašnji potpredsednik vranjskih naprednjaka i direktor JKP Komrad Momir Stojilković izabran je za potpredsednika Glavnog odbora Pokreta Snaga Srbije - BK, naveo je Karićev pokret na svojoj zvaničnoj stranici.

Kako piše na sajtu Pokreta Snaga Srbije, Stojiljković je izabran za potpredsednika zato što ima dugogodišnje političko i društveno iskustvo.

Kao koordinator PSS - BK za Srbiju daće doprinos daljem razvoju i jačanju Pokreta Snaga Srbije - BK uključivanjem brojnih grupa građana, pokreta i organizacija na lokalnom i regionalnom nivou koje su izrazile želju da pristupe PSS - BK - navode iz Pokreta.

Inače, Momir Stojiljković se našao na meti svojih stranačkih kolega iz SNS - a sredinom maja prošle godine, kada su pokrenuli postupak za njegovu smenu sa funkcije direktora Komrada, a na sednici Gradskog odbora SNS-a je odlučeno da se Stojilković smeni i sa mesta potredsednka stranke. Kako je Južnim vestima tada potvrđeno, razlog je bila “stranačka neposlušnost”.

Stojilković je tada ocenio da iza njegove smene stoji hir jednog čoveka, a gradonačelnik Milenković njegovo izlaganje nazvao “patetičnim” i rekao da smo svedoci lošeg upravljanja preduzećem, o čemu, kako je rekao, svedoče brojne fotografije na društvenim mrežama na kojima su smeće, nepokošena trava i neočišćena groblja.

Za vršioca dužnosti izabran je diplomirani ekonomista Zoran Dimitrijević, dok je stotinak radnika Komrada došlo ispred Gradske uprave da podrži svog direktora pre početka sednice Skupštine na kojoj je Stojilković trebao da bude smenjen zvanično.

Inače, ćerka predsednika PSS-a Bogoljuba Karića udata je za sina Momira Stojilkovića, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da naprednjaci i Pokret Slobodnih građana na lokalu naprave koaliciju za lokalne i parlamentarne izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:15 // 3. 3. 2020.

    Koja je razlika- gde je bio i gde je sada! Poslat po zadatku !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: