Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 4. 8. 2020.

| Politika

Bivši sekretar Nove Srbije osnovao novi pokret, izabrani poverenici za Vranje i još 3 opštine u okrugu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Vranje pokret Ujedinjenje
Žele da svako naselje ima demokratiju neposrednog odlučivanja; foto: Ujedinjenje

Doskorašnji sekretar Nove Srbije, a sada jedan od osnivača Narodnog pokreta Ujedinjenje, beogradski advokat Peđa Milosavljević formirao je Narodni pokret Ujedinjenje u Vranju, Surdulici, Trgovištu i Bosilegradu. Cilj je, kaže, očuvanje države, smena neoliberalne vlasti , sprečavanje odliva stanovništva u druge zemlje i ostvarenje ideja francuske buržoaske revolucije.

Narodni pokret Ujedinjenje je, prema rečima Milosavljevića, specifična organizacija bez lidera i sa demokratskom praksom na svim nivoima. Određeni su poverenici za 20 gradova i opština u Srbiji, a uskoro će imenovati još toliko, nakon čega sledi formiranje centralnog odbora.

Mi smo u našem programu zacrtali ujedinjenje svih konzervativnih snaga u zemlji, u smislu političkog delovanja koje asocira na politiku Konzervativne stranke u Velikoj Britaniji, zemlji koja se suprostavila namerama neoliberalizma da ukine državne suverenitete evropskih zemalja, a istovremeno se zalažemo za državni kapitalizam u ekonomiji u cilju sprečavanja multinacionalnih korporacija da inauguriše razdoblje narodnog siromaštva - kaže Milosavljević.

Dodaje da bez ekonomske jednakosti nema ni države, ni patriotizma, kao ni slobode i demokratije, a da državni kapitalizam mora imati pravu ulogu u vođenju ekonomije.

Na predstavljanju Narodnog pokreta Ujedinjenja za poverenika u Vranju je izabran Bratislav Bogdanović, u Surdulici će to biti Miodrag Stevanović, za poverenika Trgovište izabran je Dragan Spasić, a Zoran Stojnev ispred Pokreta u Bosilegradu.

Poverenici lokalnih odbora imaju punu slobodu delovanja na lokalnom nivou, jer je naš cilj decentralizacija u kojoj će svako naselje imati demokratiju neposrednog odlučivanja i gde su svi žitelji članovi Skupštine te tako organizovane lokalne samouprave - kaže Milosavljević.

Cilj je, prema rečima Milosavljevića, očuvanje države, smena neoliberalne vlasti, sprečavanje odliva stanovništva i ostvarenje ideje francuske buržoaske revolucije.

Pre dva i po meseca predsednik Okružnog odbora Nove Srbije za Pčinjski okrug i član predsedništva partije Ivica Petrušević smenjen je funkcije zato što se, kako je rekao tada, zalagao za bojkot izbora, dok je lider Nove Srbije Velimir Ilić bio mišljenja da na izbore treba izaći.

Petrušević je tada tvrdio da je pored njega i generalni sekretar Nove Srbije Peđa Milosavljević, odbio da učestvuje u kampanji i da je 90% odbora u Srbiji želelo ostavku Velje Ilića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: