Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 7. 11. 2016.

| Politika

Boban Mihajlović prešao u SNP i postao predsednik niškog odbora

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti
mihajlovic
Mihajlović zadužio i treću člansku kartu; foto: Arhiva / Ivan Mančić

Nakon DS i SDS, Boban Mihajlović je uzeo člansku kartu Srpske narodne partije i ubuduće će voditi niški odbor ove stranke, koja je na republičkom nivou u koaliciji sa SNS.

SNP je pre nekoliko godina formirao Nenad Popović, dotada visoki funkcioner DSS, a jedan od koosnivača i član Predsedništva je i donedavni predsednik Niške Banje Zoran Vidanović.

Međutim, u Nišu ova partija dugo nije imala svog predstavnika, a Mihajlović kaže da ga je upravo Popović kontaktirao pre nekoliko meseci i izneo mu svoju ideju razvoja stranke u najvećem gradu juga Srbije.

Pre neka 3 meseca sam dobio poziv od Popovića za razgovor i mi smo tada pričali o mogućoj saradnji i o viđenju dešavanja u gradu i republici uopšte. Tada sam i razmišljao o ponudi i mogućnostima koje se pružaju. Politiku koja je za nama i koju su zagovarale demokratske opcije preuzeo je SNS, a to je politika da slušamo šta nam drugi kažu. Mislim da polako dolazi vreme kad treba da sami mislimo šta je dobro za nas - rekao je Mihajlović.

Iako je SNP partner vladajućoj stranci u republičkom parlamentu, Mihajlović kaže da će na lokalu SNP biti opozicija i da će građani imati više mogućnosti da čuju i drugačiji glas od onoga što je aktuelna politika u gradu koju sprovodi Srpska napredna stranka.

Ja sam se uvek najviše bavio i stalo mi je da Grad Niš dobije svoje mesto i u državi i regionu i mislim da postoji prostor za političko delovanje na lokalnom nivou iz prostog razloga što mi u Nišu trenutno nemamo drugačiji glas koji može da se čuje u smislu kritike i nuđenja nekog drugačijeg rešenja koje nudi aktuelna vlast - rekao je Mihajlović.

On kaže da će probati da u narednom periodu SNP uključi i neke nove ljude i da ojača rad opštinskih odbora u opštinama gde oni već postoje.

Podsetimo, ova stranka je na izborima u Niškoj Banji nastupala u kaoliciji sa Grupom građana “Iskreno za Niš” i ostvarila drugi rezultat i trenutno je tamo u opoziciji.


Od "evropejca" do evroskeptika

Iako je bio član Demokrtaske i Socijaldemokratske stranke, proevropski orjentisantisanih partija, Mihajlović se pridružio proruskoj partiji, koja se otvoreno protivi pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Objašnjavajući ovaj veliki politički zaokret Mihajlović kaže da ni Evropska unija "nije kao što je nekada bila" i da se "i ona suočava sa brojnim izazovima".

Imate Veliku Britaniju koja je napustila EU, neke druge zemlje najavljuju ista referendumska pitanja. Za Srbiju je dobro da vidi da li iz EU može da uzme nešto kvalitetno. Nemamo dilemu da jačanje institucija treba da bude prioritet - kaže Mihajlović.

Podsetimo, Boban Mihajlović bio je dugogodišnji član DS, a nekoliko godina je bio i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora te partije u Nišu. Kao kadar DS je od 2008. do 2012. bio gradski većnik.

U međuvremenu je napustio tu partiju i prešao u novoformirani SDS, gde je prošle godine izabran za zamenika predsednika Gradskog odbora SDS u Nišu.

Njegovu detaljniju biografiju možete pročitati u našoj rubrici “Ko je ko?”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joca

    18:00 // 9. 11. 2016.

    Kakav karakter ima čovek "svaka mu čast"ali šta ćeš to je ogledalo nasih nazovi političara..i taj će da vodi gradsku politiku..sramota

  • Prle

    13:11 // 9. 11. 2016.

    Bobilica :. je izuzetan covek, oraganizator i preduzimljiv biznismen. Da bude jos bolji gradonacelnik nakon narednih izbora!!!

  • Superhik

    19:45 // 8. 11. 2016.

    Samo napred Bobane pa sledeci put kad neka druga stranka bude na vlasti a ti predji u tu kako bi jos malo bio na vlasti. Nego da te pitam covece sto si cekao ovoliko dugo kad ovi vladaju vec 8 godina jos malo pa gotovo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: