Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 25. 12. 2013.

| Politika

Bojana Veličkov podnela ostavku

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
bojana-VELICKOV-SNS-Vranje.jpg
Veličkova podnela ostavku i napustila SNS

Zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov (SNS) podnela je danas ostavku na ovu funkciju, ali je i napustila Srpsku naprednu stranku.

U saopštenju za javnost koje je danas Veličkova uputila medijima očigledna je njena razočaranost nekim odlukama vrha stranke.

Na početku Veličkova navodi kojim je putem došla na funkciju.

- Verovala sam u ideju i program SNS-a i zato sam i pristupila stranci februara 2009. godine. Tada nas je bilo malo, a moja želja je bila  da svojim znanjem i radom doprinesem boljem životu građana Vranja. Od člana stranke, preko predsednika Mesnog odbora, do potpredsednika Gradskog odbora, stigla sam radom i angažovanjem u stranci - navodi Veličkova u saopštenju.

Ona podseća da je od 5. jula 2012. na mestu zamenika gradonačelnika, gde je, kako kaže, sprovodeći ideje SNS-a, radila najpre za dobrobit građana

- Svaki obavljeni zadatak, svaki realizovani projekat, svako pojavljivanje u javnosti bilo je u korist građana Vranja, ali i u interesu stranke. Povereni posao obavljala sam časno i pošteno. Radila sam, ali i tražila rezultate od drugih. A, iza mene stoje rezultati koji su merljivi. Saradnike sam delila na one koji rade i one koji ne rade, a ne po tome iz koje su stranke - piše Veličkova.

Na kraju, svoj izlazak iz stranke i ostavku na mestu zamenika gradonačelnika ona detaljno objašnjava, podsećajući na događaje koji su doveli do raspuštanja Gradskog odbora stranke.

- Zbog svega što se dešavalo u  GO SNS, zatim izlaska odbornika SNS-a na sednici Skupštine Grada održane 27.11.2013 godine, raspuštanja Gradskog odbora, zvaničnog stava stranke o kome sam obaveštena iz medija i stalnim prozivanjem od strane potpredsednika stranke Bratislava Gašića putem lokalnih medija da čeka moju ostavku, a da me nije obavestio o roku podnošenja iste, što je učinio sa ostalim predstavnicima vlasti iz SNS-a u Vranju. Ostavku sam sama ponudila gospodinu Gašiću još 23.10.2013 godine, prilikom njegove prve posete Gradskom odboru SNS-a, koju on tada nije prihvatio - objašnjava Veličkova.

Ona naglašava da je njena ostavka na mesto zamenika gradonačelnika nešto najmanje što treba da brine građane, članstvo i funkcionere SNS-a.

- Ovim putem i zvanično istupam iz članstva SNS-a  jer ne želim da se moje ime više zloupotrebljava od strane pojedinaca kao ime nekog  ko ruši ugled i interese SNS-a u Vranju. To radi neko drugi čije ime i postupke znaju svi građani Vranja, ali nažalost i Srbije - navodi Veličkova.

Ona kaže da neće nikoga kritikovati i osuđivati i svojim doskorašnjim stranačkim kolegama poželela je puno uspeha u radu.

- Neću niti jednu ružnu reč izgovoriti o stranci u kojoj sam započela svoju političku karijeru, pustiću da govore njihovi postupci i moja dela – završava Veličkova.

Podsetimo, na zahtev centrale stranke o istupanju naprednjaka iz vladajuće koalicije u Vranju, ostavke su najpre podneli većnici i pomoćnik gradonačelnika, a potom i član Gradskog odbora dr Mladen Kostić na mesto pomoćnika direktora Zdravstvenog centra Vranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica ubica

    15:38 // 27. 12. 2013.

    Svi koji su usli u SnS si iz interesa a ne zbog ideje politicke.

  • milos

    21:28 // 25. 12. 2013.

    a sad u zagrljaj tvome voljenom zokiju.

  • Nišliski Džeronimo

    12:23 // 25. 12. 2013.

    Gospođo Veličkov, na ružan način (drugačije nije ni moglo) ste se uverili u staru istinu: čestitim i dobrim ljudima nije mesto u političkim partijama. Tamo su oni drugi. Dobrodošli natrag.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: