Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 25. 2. 2014.

| Politika

Bojović se vratio u DSS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bojovic
Profesor Dragiša Bojović ponovo u DSS-u, foto: MCN

Profesor niškog Filozofskog fakulteta i kandidat Dveri za gradonačelnika Niša na lokalnim izborima 2012. godine Dragiša Bojović, vratio se u Demokratsku stranku Srbije, koju je napustio pre 5 godina.

Bojovića je politički put posle DSS-a odveo u Srpsku naprednu stranku, pa zatim u Dveri. Naprednjake je napustio, jer su, kako kaže, postali hiperaktivni LDP, dok je sa Dverima “raskinuo” zbog njegovog stava da Dveri ne treba da budu “elitistička organizacija”.

U DSS-u je, kako kaže, bio od 1996. do 2009. godine i sada se vraća, jer smatra da Demokratska stranka Srbije ima budućnost i pored primedbi koje ima na njenu inertnost.

- DSS mora biti aktivniji. Mislim da nije bio dovoljno aktivan, pogotovo pre ove izborne kampanje, kada je morao biti aktivniji. DSS ima budućnost što je vrlo važno. Drugi imaju taj slogan, a ja verujem u budućnost koju uobličava DSS - rekao je Bojović.

lapcevic Lapčević: "Dolazak Bojovića je osveženje"Dobrodošlicu novom-starom članu poželeo je predsednik Gradskog odbora DSS Milan Lapčević. On je rekao da je svaki novi čan dobrodošao, a posebno kada je reč o profesoru Univerziteta i dobitniku nagrade “11. januar”.

- Dolazak profesora Bojovića u našu stranku je veliko osveženje. Po našem Statutu je član, ali planiramo da ga kasnije uključimo i u aktuelne tokove u stranci, u Političkom savetu, a kasnije verovatno i na nekim drugim mestima - rekao je Lapčević.

Profesor Bojović je na konferenciji za medije prezentovao i jedan tekst, koji je još u avgustu 2011. objavljen u listu “Politika”. U tom satiričnom tekstu je on rekao da će se na optuženičkoj klupi suda u Hagu naći i Petar Petrović Njegoš.

Nedavno se, kako je naglasio Bojović, to i obistinilo kada je haška tužiteljka Katrina Gustavson optužila Njegoša za etničko čišćenje. To, ističe profesor, puno govori o sudu u Hagu i bezuslovnim evropskim integracijama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • srba pesic

    00:11 // 4. 1. 2015.

    Nastavnica jelisaveta treba da zna da je u trznici zaveden red i da je posle 10 godina gubitaka posluje pozitivno bez kredita.
    plate su u dan.sajmiste radi.

  • NASTAVNICA JELISAVETA

    19:32 // 26. 2. 2014.

    Gledajući javašluk u JKP "Tržnica" čudim se kadroviranju u DSS, a još više gradskoj vlasti, jer glasovi DSS malo vrede u Nišu.

  • desibe

    13:32 // 26. 2. 2014.

    Bruka.Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: