Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:15, 29. 3. 2022.

| Politika

SPS u Nišu: Borba za Kosovo, ali i ukidanje komunalne milicije i pauk službe

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
dačić naslovna
Konvencija socijalista i partneru u Nišu; Foto: JV

Patriotski principi glavne su smernice kojima će se voditi koalicija okupljena oko Socijalista, poručili su na konvenciji u Nišu. Za razliku od opštih nacionalnih ideja koje je izneo kandidat za premijera Ivica Dačić, njegov koalicioni partner Dragan Marković Palma imao je konkretne najave i za lokal – traži ukidanje komunalne policije, pauk servisa, fiskalnih kasa za pijace jer kako je istakao predstoji neviđena kriza.

Socijalisti očekuju dobar rezultat na jugu Srbije, gde kako navode uvek dobiju i najviše glasova. Očekuju da i Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu trke za predsednika, a smatraju da će i njihovu politiku podržati veliki broj građana za parlamentarne i lokalne izbore, gde nastupaju samostalno.

Patriotski principi očuvanja Kosova i prijateljstva sa Rusijom i Republikom Srpskom su sa jedne, a socijalistički sa druge strane.

Drugi stub naše politike je socijalistički, odnosno zalaganje za ljude koji žive od svog rada. Niš je bar bio uvek grad velikog broja radnika, kao i ceo jug Srbije, ali je s druge strane i Niš ali i ceo jug Srbije primer jednog nejednakog razvoja svih krajeva Srbije. Zato i Niš i svi oni koji žive od svog rada treba da imaju veću podršku centralne Vlade u Beogradu. Zato, Aleksandar Vučić za predsednika, Ivica Dačić za premijera – mislim da je to najbolje rešenje i najboljem interesu za pobedu – rekao je lider SPS-a Ivica Dačić.

Palma 2 Palma tražio da se u Nišu ukinu komunalna milicija i pauk služba; Foto: JVAutomobili komunalne milicije zasmetali Draganu Markoviću Palmi pri dolasku u Niš, pa je od potpredsednika Skupštine Grada Igora Novakovića, pomešavši ga sa predsednikom Skupštine, zatražio da ukine komunalnu miliciju, pauk službu I fiskalne kase na pijaci, a da “džipove koje su kupili koriste građani Niša a ne da se puni budžet od kazni običnih ljudi”.

Da ukineš Igore pauk vozilo, kao predsednik Skupštine…Gde si, Igore? Je l ok?

Evo, rekao ok.

Ovde u Nišu ima mnogo građana koji su ostali bez posla I oni su ostali na buvljoj pijaci. Da se odloži primena fiskalnih kasa na 5 godina, jel ok Igore? – rekao je Marković.

ljudi 3 Nišlije pozdravile prisutne; Foto: JVNa skupu je poručeno i da će nastaviti da lobiraju kod država koje su priznale Kosovo da povuku priznanje, podsetio na za bombardovanje Srbije I žrtve koje je Niš podneo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nis

    11:05 // 30. 3. 2022.

    Igor je urbana i intelektualna faca ,SPS je njegov izbor a okruzenje ne možeš uvek izabrati.Zivot je borba

  • milutin

    09:34 // 30. 3. 2022.

    Dokle bre lažete ovaj narod ima li granice.
    Dačiću postao si najomrženija ličnost od tebe niko više ne laže,ne prolaziti to više,valjda si shvatio.

  • Ivan

    08:37 // 30. 3. 2022.

    Sve sto zelimo da cujemo oni pricaju na bini a kad dodje vreme da ispune nema ih nigde. Odavno su procitani Slobin pionir i (kaba)dahija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: