Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 2. 12. 2018.

| Politika

Borko Stefanović: Fer izbori nemogući dok se tuku politički protivnici

Autor:FoNetIzvor:FoNet
Borko Stefanovic
Stefanović tvrdi da je napad na njega bio pokušaj ubistva; foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju, koji je nedavno umesto na tribini u Kruševcu završio u bolnici sa krvavom košuljom, rekao je u emisiji "Kvaka 23" da je napad na njega zapravo bio pokušaj ubistva i da u takvim uslovima nije moguće imati fer izbore.

Jedan od lidera SzS Stefanović rekao je u intervjuu agencije Fonet da posle nasilja u Kruševcu opozicija mora da deluje zajedno, kao i da u ovom trenutku, ne samo da "ne možemo imati izbore", nego je pitanje i da li je "moguć bilo kakav politički život".

Zajedničko delovanje opozicije mora da postoji, dodao je, pa makar to bio bojkot izbora ili poziv na okupljanje na ulicama.

Mi i danas u Srbiji imamo stotine hiljada ljudi, verovatno i preko milion, koji žele promenu na bolje, ali je pokrenuti te ljude dugačak i težak posao. Kada je reč o opozicionim liderima, mi smo spremni na borbu, jer nemamo više šta da izgibimo sem okova - napomenuo je Stefanović.

Odluku tužilaštva da osumnjičene za napad na njega u Kruševcu tereti za krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi i javnom skupu ocenio je "besmislenom" i rekao da će SzS "podneti odgovarajuće podneske i pokušati da objasni da se radi o pokušaju ubistva".

Oni su tačno znali i koga i zašto napadaju i napali su nas na način koji je ukazivao da su želeli taj posao da završe - ukazao je Stefanović.

Istakao je i da je reč o "političkom, a ne ličnom napadu", koji je on označio kao "ulazak nasilja u srpsku politiku na velika vrata", ali je rekao da se nada "da će to biti i kraj" i da neće više biti "kravavih glava i košulja, političkih ubistava, jer je ova zemlja previše toga već videla".

Dobra stvar je, dodaje, što je nakon napada viđen veliki stepen solidarnosti, čime su pokazali da ih, kako kaže, zastrašivanje neće zaustaviti.

Opozicija više ne može da nastupa pojedinačno i da promoviše svoje posebnosti, na stranu što i nema gde da ih promoviše, jer fizički napad sada svakom može da se dogodi. To je stanje naduvanog balona koji je sad pukao, i treba videti šta sa tim činiti - poručio je Stefanović.

Iako ne misli da su napad na njega "direktno naredili Vučić ili Gašić", ističe da su stvorili atmosferu, koja deluje kao normalnost posle sedam godina SNS na vlasti i u kojoj je "jedna organizovana, mafijaška, fašistička ekipa" htela da ga liši života.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    17:16 // 2. 12. 2018.

    Народе, стоко, размисли о овој песми!

    Kada su nacisti došli po komuniste,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio komunista.

    Kada su zatvorili socijaldemokrate,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio socijaldemokrata.

    Kada su došli po sindikalce,
    ja se nisam pobunio;
    jer nisam bio sindikalac.

    Kada su došli po mene,
    nije preostao niko da se pobuni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: