Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:07, 26. 4. 2018.

| Politika

Bošković o aerodromu: Protesta će biti još, nećemo odustati

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti

Jedan od lidera Inicijative “Ne damo niški aerodrom” Miloš Bošković navodi da ova grupacija neće odustati od namere da niška vazdušna luka ostane u vlasništvu Grada. Građane poziva da svakodnevno “vrše pritisak” na odbornike koji će na kraju odlučiti o sudbini aerodroma. Odgovarajući na optužbe predsednika Vučića, tvrdi da opozicioni političari ne stoje iza protesta.

Dan posle posete Aleksandra Vučića Nišu, prve posle odluke Gradskog veća da aerodrom pokloni državi, Bošković kaže da nije čuo odgovor predsednika na glavno pitanje - zašto država ne da novac Nišu za razvoj aerodroma, već mora da ga “uzme pod svoje”.

Ipak, navodi da “strelica” građana treba da bude usmerena ka niškim odbornicima i ima poruku i za građane i za niške parlamentarce.

Pozivamo građane da vrše pritisak na svoje odbornike, da vrše pritisak na njih. Da razgovaraju sa odbornicima, direktno ako je moguće. Da ih pitaju kako će da glasaju. Ovo je prvi put nakon mnogo vremena da su odbornici osetili da nije svejedno kako će da glasaju i da mora dobro da promisle. Ljudi će da ih pamte po tome - rekao je Bošković.

Lider inicijative kaže i da će zajedno sa građanima sačekati odbornike ispred Skupštine grada kada se bude odlučivalo o aerodromu.

Jako je birno da im pokažemo da nećemo da odustanemo. Čekamo ih, pa neka vide kako će da glasaju - naglašava Bošković.

Većina odbornika SNS ne razume da su ih građani doveli tu, a ne partija, objašnjava Bošković, i tvrdi da su predstavnici vlasti u gradskom parlamentu konačno shvatili da treba da “odgovaraju građanima”.

Predsednik Vučić govorio je da iza protesta u Nišu stoje političari iz Beograda, a na pitanje koliko se puta čuo sa Sašom Jankovićem oko organizacije protesta, Bošković je imao kratak odgovor.

Nula puta - odsečan je Bošković.

Najavio je i da Inicijativa očekuje da se Evropska unija oglasi oko ugovora sa Vansijem i odgovori da li on ruši konkurentnost i stvara monopol. Pravna borba, zaključuje Bošković, tek sledi.

O daljim koracima Inicijative, argumentaciji države i Vučića o aerodromu, porukama koje državni vrh šalje, o mitingu ispred Leonija, samoodrživosti aerodroma, politici, o opoziciji i poziciji, kao i o drugim aspektima “afere aerodrom”, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    18:58 // 27. 4. 2018.

    Zamislite, sada se i Palma javlja, da nam soli pamet. Urgencije kod Bulatovića, "da preseče" i da da "KONSTANTINA". Gubi iz vida da Bulat ne dozvoljava "otimanje" aerodroma.

  • Cujte Srbi

    11:43 // 27. 4. 2018.

    Da bi protest uspeo,mora da dobije institucijalnu formu.Mora da se cije ,glas,ne samo na protestima vec i u Skupstinu Srbije.Zato svi posl. sa J. Srbije,ma kojoj str. pripadaju,trba da formiraju poslanicki klub,za spas J.Srbije,Njihov zadatak bi bio, da se izbore za ravnopravni ekon.i pol.polozaj J.Srbije stvorili uslove za formiranje regionalne pol.par. sto bi bilo i njihovo posednje angazovanje.

  • Prava Istina

    11:28 // 27. 4. 2018.

    Opozicija treba da SHVATI da Nišlije više nikada neće nasesti na prazna obećanja pod izgovorom ETO DA SE ZALAŽETE ZA GRADSKI PATRIOTIZAM a ustvari ŽELITE DA POVRATITE POLOŽAJE I FOTELJE u kojima ste uživali u ovom gradu dobrih 15 godina kada ste prodali zarad svojih interesa najveću fabriku grada, znaju Nišlije da vam je do vlasti a ne do Aerodroma, ISTI STE SVI željni pozicija i vlasti!

    • Zlatko

      14:32 // 1. 5. 2018.

      Jes' ono, Miloš Bošković baš izgleda kao neko ko je prethodnih 15 godina bio na vlasti, evo - već mu je trideseta. Nego, imate li neki malo inteligentniji kontra-argument?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: