Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 19. 1. 2016.

| Politika

Bradić najaktivniji poslanik, Stanković opet oćutao godinu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Infografik

U 2015. godini od svih poslanika koji u Narodnoj Skupštini predstavljaju jug Srbije, najaktivniji je bio Blagoje Bradić iz stranke Zajedno za Srbiju koji je govorio 358 puta, a već potvrđeni ćutolog Miroljub Stanković iz PUPS-a, ništa nije rekao ni prošle godine.

bradic Bradić najviše govorio o amandmanima; foto: ZZSBradić je u sveukupnoj statistici “Otvorenog parlamenta” četvrti po aktivnosti. Od 358 obraćanja, čak 259 puta je govorio o amandmanima, a 72 puta o zakonima.

Daleko iza njega “četvorku” sa 40 i više obraćanja predvodi Dušan Milisavljević iz DS-a (42 obraćanja), a tu su i Dragan Nikolić iz SNS-a (41), toliko je imao i Goran Ćirić (DS), a 40 je imao Milija Miletić, poslanik SNS iz Svrljiga.

Dvocifrene govore u republičkom parlamentu imali su i Darko Laketić (SNS), Rizo Halimi (PPD) i Ljubica Mrdaković Todorović (SNS).


Najmanje govorili poslanici većine

Južnjaci Dalibor Radičević i Bratimir Vasiljević iz Srpske napredne stranke imali su po jedan govor u parlamentu, po dva su imali Radmilo Kostić iz Pokreta socijalista, naprednjak Branimir Rančić i Milorad Stošić iz PUPS-a, dok su po 3 puta govorili Vladica Dimitrov (SNS) i Novica Tončev (SPS).

Miroljub Stanković, Nišlija i funkcioner PUPS-a koji je javnosti poznat da je za bezmalo dve godine samo jednom govorio u parlamentu i to kada se žalio na promaju, u 2015. nije rekao ni reč.


Ćirić vodi u broju podnetih amandmana

ciric Ćirić podneo najviše amandmana; foto: JV arhivaNajviše amandmana na predložene zakone podneo je Goran Ćirić iz Demokratske stranke, čak 704, dok je većina poslanika vladajuće koalicije bila bez amandamana cele godine.

Oni su zato bili najredovniji na glasanju. Aleksinčanin Dalibor Radičević iz SNS-a je od 196 usvojenih zakona prisustvovao glasanju za njih 193 i svaki put glasao "za". Na isto toliko glasanja je bio i Radmilo Kostić, ali on 7 puta nije glasao.

191 glasanju je prisustvovao i Branimir Rančić i 191 put je glasao "za", a Nišlijka Adriana Anastasov bila je na 188 glasanja i 188 puta dala "za".

U nastavku možete preuzeti kompletnu statistiku "Otvorenog parlamenta" o aktivnostima poslanika u 2015. godini.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Aktivnosti poslanika - Otvoreni parlament (preuzmi) - 261.47 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    20:32 // 19. 1. 2016.

    A šta da priča kad ne zna šta da kaže. Ćutanje je zlato. Ćutolozi obezbeđuju mandat za u buduće.

  • shaft

    18:59 // 19. 1. 2016.

    Mozemo da mrzimo ili volimo Blaska,ali,on svoju platu posteno zaradjuje!A PUPS je,videlo se iz avoina,sarena laza za naivne.Clanovi su oni koji imaju,bar nesto mufte!

  • Žika

    10:51 // 19. 1. 2016.

    A jel su redovno primali platu za ovo sto nista nisu beknuli cele godine?

    • penzionerka

      12:26 // 19. 1. 2016.

      Ovi iz PUPSa su primali i plate i penzije i nije im palo na pamet da kao "zaštitnici" penzionera, odvajaju bar po 10000(od oko150) za pomoć najsiromašnijim penzionerima o kojima kobajagi brinu. Brinu oni samo o svojim primanjima, promaji, besplatnoj vožnji autoputem,privilegovanom prolasku kroz naplatne rampe,podeli banjskog lečenja po svom izboru itd.a jedino o penzionerima(osim u reklami)ne brin

    • @penzionerka,

      13:51 // 19. 1. 2016.

      brinu oni kako da Krkobabić bude istovremeno u sukobu interesa i da ni jedan novinar ne potegne to pitanje, a on poslanik i direktor javnog preduzeća. Sin mu je,kako pročitah,od kada su pokojni deka i tata postali uspešni političari, udomljeno na mesto predsednika Privredne komore Beograda, a penzioneri kada krenu na glasanje neka pomisle da im je bitniji interes Krkobabića ili sopstvene porodice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: