Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 3. 6. 2020.

| Politika

Branislav Jovanović dobio spor protiv države za duševni bol i povredu časti

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bane jovanović
Ljut zbog naslova koji su tada izlazili; Foto: E. M.

Zbog hapšenja i pritvora iz 2014, odbornik Branislav Jovanović tužio je državu i na kraju dobio milionsku odštetu za povredu časti i duševni bol. Jedan od lidera grupe “Niš, moj grad” kaže da je hapšenje od pre 6 godina bilo politički obračun i da je sada dobio punu moralnu satisfakciju.

Jovanović kaže da je već dobio odštetu zbog 59 dana pritvora u kojem je bio, a ponovo je pobedio državu na sudu i dobio spor protiv Republike Srbije po drugoj tužbi. Nije otkrio iznos odštete, ali kaže da je reč o milionskom iznosu.

To je bio politički obračun sa mnom i s mojim prijateljima, da se unizim i obrukam pred biračima i građanima. Da se uništim kao čovek. Ja sam uspeo, evo pre neki dan je došla presuda, milionski je iznos, država će to morati da mi plati i tu sam dobio punu moralnu satisfakciju koju sam tražio - poručuje Jovanović.

Ceo slučaj nazvao je političkim procesom i podsetio je na naslovne strane tabloida u kojima je označavan kao “kriminalac” i natpise da je oštetio budžet.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da budžet nije oštećen, već uvećan za 10 miliona, a da su istražni organi sve mogli da utvrde za sat vremena i da nije bilo potrebe za “dvomesečnim šikaniranjem”.

Mafija je finansirala moje uništenje. Meni je nacrtana meta jer je mafija želela da se obračuna sa mnom jer sam gurao procese protiv njih, protiv onih koji nisu plaćali komunalno zemljište, nisu plaćali komunalije Gradu i zidali su na gradskom zemljištu. Ja sam sve te procese izvukao iz fioke, ali mafija je protiv mene našla saradnike u policiji - tvrdi Jovanović.

On sada pita MUP i načelnika niške policije šta će se desiti sa inspektorima koji su vodili slučaj protiv njega i kaže - “kada lekar pogrešno operiše, on odgovara”.

Vodili su izmišljene, montirane procese da bi me ućutkali. Evo vidite i do današnjeg dana ne mogu da me ućutkaju jer politikom mogu da se bavi samo čisti ljudi kojima niko ništa ne može. Meni ne mogu - poručuje Jovanović.

Jovanović je jedan od lidera liste “Niš, moj grad” koja je juče predala potpise, a moguću postizbornu koaliciju sa naprednjacima isključuje rečima - “nema saradnje sa onima koji su me hapsili”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan ilić

    13:01 // 23. 6. 2020.

    vučko je završio posao- skrejnuo čoveka da mu ne smeta, a sad to bleti budžetom od gradjanstva.... Samo, da sam na Banetovom mestu, prvo bih tužio korumpiranog sudiju, pa onda državu

  • dsc

    16:37 // 5. 6. 2020.

    Cestitamo g. Jovanovic, vi ste divan covek divimo se vasoj snazi i hrabrosti trebaju nam takvi ljudi.

  • Borivoje Stojanovic

    06:02 // 4. 6. 2020.

    Niko kao Bane....
    ideal naše političke elite današnjice. Sve u jednom. Poseduje sve kvalitete...
    Pravno gledano-zna šta da uradi prilikom kradja,
    dobro laže,
    super obmanjuje ovaj prost , napaćeni narod...
    kada krade, radi to vrlo smišljeno...
    Bravo za Srbiju koja propada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: