Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 2. 9. 2020.

| Politika

Bratislav Vučković izabran za predsednika Opštine Palilula

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
bata-novipredsednikpalilule-foto-nm
Vučković do skoro bio gradski većnik zadužen za komunalna pitanja; foto: JV/N. M.

Na sednici Skupštine Palilule većinom glasova za predsednika Opštine izabran je Bratislav Vučković, dosadašnji gradski većnik i nekadašnji direktor JKP Mediana.

Vučković je dugo radio u Javnom komunalnom preduzeću Mediana - bio pomoćnik i zamenik direktora, a 2013. godine postavljen je na čelo ovog preduzeća. Bio je odbornik u Skupštini Niša u dva saziva - prvi put kao predstavnik Pokreta Snaga Srbije Bogoljuba Karića, a potom kao član G17.

Kao prvi na listi Ujedinjenih regiona Srbije u opštini Palilula 2012. godine izabran je za zamenika predsednika opštine, ali je smenjen samo godinu dana kasnije.

Na čelo GO Palilula dolazi sa 5. mesta na listi SNS-a.

Očekujem da ćemo u narednom periodu da funkcionišemo kao jedna porodica, kao jedan tim u istim dresovima koji će imati isti gol, a to je dobrobit Palilule. - rekao je Vučković.

Kaže da će njegov prvi zadatak biti rešavanje problema sa poplavama.

Bez obzira na ograničene nadležnosti Opštine ja računam na saradnju sa Gradom i da struka da mišljenje o tome. I moja kuća je bila poplavljena, pa delim sudbinu svih građana Palilule. Taj višedecenijski problem mora da bude rešen, ali bez Grada i podrške Republike to ne može da se uradi. Imamo nagoveštaje od strane nove gradonačelnice da ce prvi korak u njenom mandatu biti rešavanje provlena u Paliiluli. Svako treba da ima svoju odgovornost u kada je u pitanju izvođenje radova - rekao je Bratislav Vučković.

pantelej-sednica foto: JV/N. M.Više o Vučkoviću pročitajte u rubrici "Ko je ko".

Njegov zamenik biće Lazar Dinić, koji je bio opštinski većnik u prošlom mandatu, a za zamenika predsednika Skupštine izabrana je Bojana Jović.


Odbornik Šapićeve stranke pristupio odborničkoj grupi SNS

SNS i SPS su obrazovale 2 odborničke grupe u Paliluli, pa će na čelu naprednjačke biti Danijela Banićević, a za zamenika je postavljena Jadranka Kocić, dok je za šefa odborničke grupe SPS-a postavljen Srđan Vasković, a za zamenika Svetislav Petrović.

Odbornik Šapićeve liste Pobeda za Niš Zoran Aleksandrović pristupio odborničkoj grupi SNS-a, saopšteno je na sednici.

Na sednici je jednoglasno usvojena ostavka Adriane Anastasov iz redova SNS-a na mesto odbornika, koju je podnela zbog toga što je kako je rečeno na sednici izabrana na funkciju gradskog većnika grada Niša, te je nova funkcija nespojiva sa funkcijom odbornika.

Na mesta odbornika koji su podneli ostavke izabrani su Aleksandar Spasić iz SNS-a i Aleksandra Milić sa liste SPS-JS, nakon čega su novi odbornici položili zakletvu.

Podsetimo, na junskim izborima za odbornike u Skupštini GO Palilula najviše odborničkih mandata osvojila je SNS - 19, koalicija SPS-JS imaće 3 mandata, a po jedan mandat dobili su odbornici sa lista Aleksandar Šapić - Pobeda za Niš, Niš moj grad - moja Palilula i Metla 2020 - Živi zid.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    20:49 // 3. 9. 2020.

    Epa, Palilulo, svaka ti cast kad si docekala da i Bata bude predsednik opstine!!

  • Istine radi...

    15:59 // 3. 9. 2020.

    Realno SNS je Niš izgubio. Sve opštine vode DS i URS kadrovi a grad bivša SPS ovka. Direktore da ne spominjemo odavno nisu SNS a veče grada isto nijedan kadar iz najveće stranke.Bravo Nišlije opet prvi obarate diktatore.

  • S.Nikolić

    04:23 // 3. 9. 2020.

    Niš bio i ostao polu grad, odnosno polu selo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: