Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 20. 7. 2016.

| Politika

Bulatović: Moja izjava je pogrešno protumačena

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Darko Bulatović
Bio nedorečen; Darko Bulatović u emisiji "Izoštreno" TV Belami

Nakon oštre reakcije vrha SNS iz Beograda, novoizabrani gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da je pogrešno protumačena njegova izjava da svoje saradnike bira na osnovu fizičkog izgleda.

Još traje bura oko nedavne izjave gradonačelnika Niša da je "zastupnik Lombrozove teorije strukture ličnosti" i da "svoje saradnike bira na osnovu fizičkog izgleda".

Prema pisanju Politike Bulatović je hitno pozvan na razgovor sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem, nakon čega se "ogradio od svoje izjave".

Darko Bulatović se ogradio od svoje izjave da svoje saradnike bira na osnovu izgleda i Lombrozove teorije, koju je dao lokalnoj televiziji „Belami”. On tvrdi da je njegova izjava pogrešno protumačena i da saradnike bira na osnovu stručnosti i znanja, a ne na osnovu fizičkog izgleda - rekao je Glišić za Politiku.

Ovaj provladin list prenosi i Bulatovićevu izjavu, da mu je "žao što se stekao pogrešan utisak", a da je razlog tome "nedorečenost u vezi sa onim što je hteo da pojasni".

Naime, ne radi se o izjavi, već o mom komentaru koji se odnosi na vizuelizaciju kao opštem pojmu i nema veze sa teorijom i učenjem - rekao je Bulatović za Politiku.


"Prvi kriterijum je vizuelni"

Anketa
Podsetimo, samo dan nakon što je izabran za gradonačelnika Niša Darko Bulatović je rekao da je "zastupnik Lombrozove teorije strukture ličnosti", po kojoj svoje saradnike bira po njihovom fizičkom izgledu.

Na pitanje voditeljke Ane Rakić Milenković da objasni po kojim kriterijumima bira svoje saradnike, Bulatović je staloženo odgovorio da mu je "prvi kriterijum vizuelni", a zatim to dodatno obrazložio svojim iskustvom iz vojske.

Prvi kriterijum je vizuelni. To nosim iz vojske kao oficir. Katkad niste imali priliku da razgovarate da bi izvukli nekog ko će vam odraditi neki zadatak - rekao je Bulatović.

Na trenutak je zastao, a zatim dodatno objasnio.

Zastupnik sam i Lombrozove teorije strukture ličnosti na osnovu fizičkog izgleda i uzimam nekoliko parametara koji bi mi se uklopili. Da kažem, eto taj vizuelni je prilično bitan - rekao je Bulatović.

Vrh SNS se ogradio od ove izjave, a predsednik Izvršnog odbora stranke rekao da se "nada da se Bulatović samo šalio" i najavio "hitan i ozbiljan razgovor sa njim.

Inače, teorije Ćezara Lombrozoa (italijanski lekar, 1835-1909), bliske fašizmu, naučno su odbačene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sneza

    11:25 // 21. 7. 2016.

    Tako je pre par nedelja, na insistiranju novinara TVN1 kad je diplomirao, izmedju otalog u intervjuu je rekao : "to je uradjeno 2010."
    Ponekad podsvest nesvesno oda ono sto bi smo sakrili.
    Pravi student bi upotrebio izraz: zavrsio, diplomirao...
    Od te izjave sve sto nadalje bude rekao me nece iznenaditi.

  • Zoran

    01:35 // 21. 7. 2016.

    U Nis se ne kaze nedorecen nego nedopravljen.

    • CVETKO prvi

      15:03 // 21. 7. 2016.

      @ Zoran :
      Izvini , Zorane , kaže se "NEDOPRAVEN" !
      Sa slovom "Lj" ...je koliko toliko /ne/dopravljen !

    • QGO

      15:00 // 24. 7. 2016.

      Ako bas insistiras, koliko je meni poznato u Nis se kaze nedoklepan!

  • Gradski

    22:50 // 20. 7. 2016.

    Malo idem van konteksta, ali gledajuci ovu emisiju, nisam mogao da ne primetim da se g. Gradonacelnik sluzi skoro identicnim i verbalnim i neverbalnim gestovima kao i mandatar za sastav vlade. Prepisuje oproban recept :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: