Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 27. 2. 2020.

| Politika

Bulatović o novom mandatu: O onome o čemu ne odlučujem, ne razmišljam

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
darko bulatović
Ostaje li gradonačelnik? foto: FB strana "Srpska napredna stranka - Niš"

Najskuplje političko pitanje u Nišu jeste ko će biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika, a na njega odgovor nema čak ni aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Iako svoj četvorogodišnji mandat ocenjuje uspešnim, o novom kaže da ne razmišlja jer o tome ne odlučuje.

Mandat Darka Bulatovića obeležile su i spekulacije o smeni sa mesta gradonačelnika, međutim on je izgurao ceo mandat na mestu prvog čoveka Niša.

Nagađanja koga će Srpska napredna stranka kandidovati za gradonačelnika na lokalnim izborima traju godinama, a rešenje na tu nišku političku zagonetku nema ni sam Bulatović o čijoj političkoj sudbini se i radi. Ili je javno ne saopštava.

Posle poslednje sednice niškog parlamenta održane danas, pitali smo ga da li očekuje da bude gradonačelnik i naredne 4 godine.

O stvarima o kojima ja ne odlučujem, ja i ne razmišljam - rekao je Bulatović.

Ko će odlučivati o novom gradonačelniku? Građani Niša ne biraju direktno gradonačelnika jer je takav izborni sistem, pa odbornici biraju prvog čoveka Grada između sebe, tajnim ili javnim glasanjem.

U svakom slučaju bira se u skladu sa zakonom, bira se na izborima i građani takođe glasaju - odgovara gradonačelnik Bulatović.

Građani su i prošli put glasali za listu SNS, Bulatović je bio sedmi na njoj, a završio je na “prvom mestu” - izabran je za gradonačelnika. Naprednjaci su tada govorili da je to bila volja predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Da će i sada presuditi Vučićeva volja, a ne direktna volja građana Niša, potvrdila je i Dragana Sotirovski, članica Glavnog odbora SNS, načelnica Nišavskog okruga i Bulatovićev neformalni takmac u javnosti za mesto prvog čoveka grada.

Gradonačelnik Bulatović hvali se rezultatima svog rada i podrškom građana, ali kaže da nije razmišljao o izbornom modelu po kojem bi građani direktno birali gradonačelnika.

Iskreno rečeno, nisam razmišljao o tome. U odnosu na ono što jeste po zakonu, u odnosu na ono što jesu vaše mogućnosti, vi tako i radite. Tako je po zakonu danas i ja to poštujem - napominje Bulatović.

Lokalni izbori predviđeni su za kraj aprila, a sudeći po dosadašnjem iskustvu, Nišlije neće znati ko će im voditi Grad sve dok neko umesto njih to ne odluči.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • svemirac

    10:53 // 2. 3. 2020.

    Ništa ne razumem i ponovo kažem: niko Vam nije dobar. Lečite neke svoje frustracije. Teorišete o zaverama. Vređate svakog. Bulatović nema ni jednu aferu, konsolidovao je finansije u gradu, koji je bio u ozbiljnom problemu. Otvoreno je 5 ili 6 fabrike gde neko radi i donosi kući 30, 40 ili 50 hiljada. Ulice se grade, nema kriminala, svi voze kola, taksi ne možeš da dozoveš od gužve. I ne valja?

    • Шишач снс-ОВАЦА

      19:07 // 2. 3. 2020.

      Уф, уф, уф... Ти би као свемирац требало да будеш НЕОГРАНИЧЕН, а оно све супротно томе!

  • Radojkovic

    00:24 // 1. 3. 2020.

    Ja cu podrzim Bulatovica za gradonacelnika a vi kako ocete to me nedotice bas.

    • Шишач снс-ОВАЦА

      10:48 // 1. 3. 2020.

      А, јел' те дотиче то што си поприлично неписмен?

  • Шишач снс-ОВАЦА

    11:15 // 29. 2. 2020.

    Ово што пишу Мислилац и Васко де Гама је истинито колико је истинито и то да је Васко де Гама био мислилац!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: