Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 28. 12. 2017.

| Politika

Bulatović očekuje da i 2019. godinu dočeka na mestu gradonačelnika

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
darko bulatovic
Kakva nas čeka 2018?; foto: Vanja Keser

Kao svoj najznačiji uspeh u 2017. godini gradonačelnik Darka Bulatović ističe da su javne finansije Niša stabilne, a prognozirajući svoju dalju političku sudbinu podseća da je izabran na 4 godine i “da se i u tom smislu ponaša i radi”.

Kraj godine donosi podvlačenje crte i na niškoj političkoj sceni, a sumirajući 2017, prvi čovek Niša Darko Bulatović najviše je zadovoljan stanjem finansijama Niša, kojima je najviše bio nezadovoljan predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku Bulatovićevog mandata, jula 2016, iako SNS vodi grad od 2012. godine.

Napravili smo prve uspešne korake, finansije su stabilne u odnosu na prošle godine, to je prvi korak da možemo da radimo, da imamo likvidan budžet, nije išlo lako, bilo je puno problema - kaže Bulatović.

Ipak, gradonačelnik najavljuje za sledeću godinu veliki broj investicija od kojih je naglasio Naučno - tehnološki park, obnovu fasada, kolovoz i trotoar na Loznom kalemu za akva - park, novu streljanu u vrednosti od 100 miliona dinara.

Iako su građani finansijski najzaslužniji za dolazak novih fabrika u Niš, jer se višemilionske subvencije plaćaju iz budžeta, gradonačelnik u svoje uspehe i u uspehe republičke vlasti, nabraja i očekivano otvaranje novih fabrika u 2018, kao što su Cumtobel, IMI, a tvrdi da je u Nišu najmanje nezaposlenih u odnosu na prethodne godine - 27.300. Imao je i poruku za građane, da bi Niš bio bolji.

Našem gradu nedostaje zajednički rad, pozivam sve da podržavamo jedni druge u dobrim stvarima, a da kritikujemo u lošim - rekao je Bulatović.

Podsetimo, Darko Bulatović izabran je za gradonačelnika jula 2016, posle lokalnih izbora krajem aprila iste godine. Iako je bio sedmi na odborničkoj listi koalicije oko SNS, odlukom vrha stranke postavljen je za prvog čoveka Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    00:21 // 30. 12. 2017.

    "Našem gradu nedostaje zajednički rad, pozivam sve da podržavamo jedni druge u dobrim stvarima, a da kritikujemo u lošim"

    Dobre stvari su: smanjiti nezaposlenost, povećati plate, smanjiti poreze i ostale dažbine, omogućiti građanima da žive sigurno, samim tim smanjiti kriminal na ulicama.

    Pa kad se to sve ispuni onda ćemo možda i da se "međusobno podržavamo" gospodine gradonačelniče

  • slavko

    10:46 // 29. 12. 2017.

    U ne daj Boze!

    • Igor

      21:26 // 29. 12. 2017.

      Ne daj dva božeta.

  • soic

    10:17 // 29. 12. 2017.

    I ja sam hteo da budem kapetan ladje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: