Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 23. 11. 2017.

| Politika

Bulatović zatražio policijsku zaštitu za Banđura

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
1280x0-bandjur-sns-velika-infobiro
Banđur traži policijsku zaštitu; foto: Arhiva/Infobiro

Zbog toga što sumnja da je neko zapalio kola zameniku gradonačelnika Milošu Banđuru zbog izjava vezanih za sporni izbor direktora niških javnih preduzeća, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je predložio policijsku zaštitu za njega. Međutim, iz policije zasad ne odgovaraju ni Banđuru, ali ni novinarima "Južnih vesti", da li će uslišiti zahteve gradonačelnika.

kola Banđurova kola u plamenuNakon što je u samo 3 dana plamen "progutao” Banđurovu “škodu fabiju”, “mercedes” novoizabranog direktora Tržnice Gorana Đorđevića, ali i “hjundai” u vlasništvu jedne Nišlijke, Banđur kaže da je Bulatović organizovao sastanak sa načelnikom niške policije Ninoslavom Mitićem, da se utvrdi da li je zameniku gradonačelnika potrebna pojačana policijska zaštita. Međutim, dodaje, odgovor na pitanje da li će zaista i doći do toga ne zna, jer mu se zasada niko iz Policijske uprave Niš nije javio.

S obzirom na to da mi se nisu javljali po tom pitanju, smatram da procenjuju da verovatno to nije potrebno, ili možda postoji neki vid nadzora i pratnje a da je on u nekom širem prstenu, pa ga ni ja sam ne primećujem - rekao je Banđur.

On kaže da je uveren da policija, uprkos tome, efikasno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Inače, novinari Južnih vesti zasad nisu dobili odgovore od Policijske uprave da li će Banđur dobiti policijsku pratnju i da li je uopšte o ovome razmatrano.

Podsetimo, 16. novembra oko 3 sata ujutru, ispred kuće u kojoj stanuje, izgoreo je Banđurov automobil. Tri dana kasnije je u Episkopskoj ulici u Nišu, ispred zgrade u kojoj Đorđević živi, izgoreo njegov “mercedes”, a oštećen je auto koji je parkiran pored njega. Obojica sumnjaju da im je požar neko podmetnuo.


Da li će o "gorućem" slučaju govoriti Savet za bezbednost Niša?

Zamenik gradonačelnika dodaje i da je nakon drugog slučaja, kada su Đorđeviću izgorela kola, predložio gradonačelniku da sazove Savet za bezbednost Grada. Pored policije i tužilaštva, koji bi, kako kaže, prvi trebalo da se bave time, Savet za bezbednost je taj koji treba da pronalazi rešenje u ovakvim situacijama.

To je zvaničan organ rada. Ako ga sada ne sazovemo, kada ćemo? Kada postoji neka kriza ili neka nedifinisana situacija u gradu, treba da zaseda Savet za bezbednost. Tu je i tužilac i načelnik policijske uprave i šef BIA-e, a oni najbolje znaju šta treba da se radi u ovakvim situacijama - napomenuo je Banđur.


“Zabrinjavaju izjave pojedinih funkcionera da znaju da je to moj lični obračun”

Iako se još vodi istraga, Banđur kaže da pojedini "ozbiljni političari" o slučaju zapaljenih automobila govore kao da je ona već gotova i da se radi o njegovom "ličnom obračunu".

Zbog ovakvih izjava bojim se da bi moglo da dođe do negativnih uticaja na istragu - rekao je Banđur.

Pored toga, zamenik gradonačelnika je uvređen i reakcijama opozicionih odbornika, koji tvrde da se radi o podeli plena i obračuna između “kriminalnih klanova u SNS”. Banđur kaže da oni imaju za cilj da sve u stranci “premažu istom bojom i da celu situaciju politički zloupotrebe ili upotrebe u neke druge svrhe”.

Sada vidimo da se javljaju pojedini odbornici, koji osim Skupštine nemaju priliku da nastupaju u javnosti. Sad oni traže nekakve sednice. Neki prenose priče da se radi o podeli plena među klanovima SNS-a, a sve to vređa. Vređa naročito nas koji smo žrtve te paljevine. Ovde postoji žrtva, postoji izvršilac i eventualno nalogodavac - rekao je Banđur.

Podsetimo, Branislav Jovanović prvi je opozicionar koji se oglasio u vezi sa Banđurovom "škodom", ocenivši da se radi o "političkom ratu do istrebljenja".


"Moguće da je Đorđević kolateralna šteta"

Izgoreo auto Šteta na "mercedesu" potpuna, Đorđević kaže da mu je neko podmetnuo požar; foto: JV/P. BlagojevićBanđur je, kaže, direktora Tržnice Đorđevića uključio u politiku i sa njim je u dobrim odnosima, pa to vidi kao jedan od potencijalnih razloga što su mu izgorela kola, a sa druge strane, dodaje, možda su mu "zapaljena da bi se istraga opstruirala".

Da bi se istraga usmerila u krivom smeru, treba uraditi još neka krivična dela, međusobno potpuno nepovezana da ne može istraga da uhvati pravu nit. Možda je on samo žrtva i koleteralna šteta. A sa druge strane, Đorđević je neko koga sam ja uključio u politiku - rekao je Banđur.

Đorđević, dodaje Banđur, nikom ništa nažao nije uradio, pa ne znam koji bi drugi motiv bio da se i njemu zapale kola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Тајипова Чешма

    07:23 // 24. 11. 2017.

    Е сад стварно немам намеру да платим порезу .

  • Dejan Dimitrijević

    22:12 // 23. 11. 2017.

    To što je Bulatović zatražio policijsku zaštitu za svog saradnika jasno govori da i on i ljudi oko njega odlično znaju s kim imaju posla. Normalno: svi unutar SNS klike se odlično međusobno poznaju i znaju dokle su spremni da idu zarad lične materijalne koristi. Izjava Bulatovića je zabrinjavajuća, jer svedoči o tome da opasnost od daljeg nasilja zaraćenih SNS klanova nije prošla!

    • Овца за шишање

      07:17 // 24. 11. 2017.

      Браво, Димке, браво школски (одељењски), из медицинске. Свако твоје јављање - погодак у мету, поздрављам твој аранжман.
      Б.З.

    • Stefan Kraljevic

      14:10 // 24. 11. 2017.

      Nije nikakva podela plena, ni borba kriminalnih klanova,
      Vec spinovanje kao segment njihovih perfidnih planova.
      Bandjur nikada nije bio deo njihovih bandi i nije imao sa njima nikakvu kombinaciju,
      Zato vodi mnogo dugu i tešku borbu, protiv tih koji su od grada i sistema napravili kanalizaciju.
      Samo pogledaj narode ko kakav auto vozi i kakvu kuću gradi,
      Znaćes, o kojim pojedincima se radi...

  • Anandi

    20:13 // 23. 11. 2017.

    Ova dvojica su prava indijska serija. Vucicu jel te bar malo sramota?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: