Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 12. 12. 2023.

| Politika

Čeda Jovanović u Nišu - poneka neprimerena reč i napadi i na Vučića i na Đilasa

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
čeda 1
LDP je lista broj 17, sa sloganom "Mora drugačije"; foto: JV / Tamara Radovanović

“Izbori su raspisani jer je Đilas ugasio proteste, zato što Vučić želi još jednu pobedu i zbog međunarodne zajednice” - rekao je u Nišu lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, ispred liste “Mora drugačije”. Da se vrati u politiku i uđe u kampanju odlučio je, kaže, “kroz prozor”, usled događaja u Banjskoj.

Jovanović kaže da Niš ima potencijal i da on može da se ostvari, da je prvi put u tom gradu bio pre 30 godina i da je sa Nišlijama svašta prošao.

Dovode vam ljude iz Beograda da zabadaju lopatu i grade fabrike kao da ste vi u Nišu retardirani - navodi on.

Smatra da veliki broj ljudi sa sela dolazi u Niš i da je dobro što se grad širi, ali da sela ne smeju da izumru. Osvrnuo se i na prve ljude niških ustanova, preduzeća i policije.

Ko vam postavlja direktora Kliničkog centra, prvog čoveka policije i ostale? Šta će vam onda Skupština - pita Jovanović.

čeda 2 Kaže da su mu i Đilas i SNS "preko glave"; foto: JV / Tamara RadovanovićDodaje da su mu se “na glavu popeli” i Aleksandar Vučić i Dragan Đilas i osvrnuo se na ProGlas koji je u nedelju održan u Nišu.

Da sam bio u nedelju u Nišu, ne bih se krio iza suknje Cece Bojković i iza Miodraga Majića poput Đilasa. Ja sam političar, a Đilas je biznismen, boli njega du*e za politiku - navodi Jovanović.

Smatra i da je Đilas najodgovornija osoba posle Vučića za to što se ova predizborna kampanja “pretvorila u buvlju pijacu” i da “put do Vučića vodi preko Đilasa”.

Ili si za Vučića ili protiv, a to nikad nije bilo. Srbija je podeljena sekirom. Vreme je brutalnije nego kad su nas zasipali kasetnim bombama. Naš narod je fantastičan, ima neke mane, ali je sjajan, ali ja sam jako zabrinut, ne kao predsednik stranke, nego kao roditelj - priča Jovanović.

Dodaje da od 1999. godine Srbija nije imala nijedan normalan dan i da se on ne bori ni protiv koga, već za mir i da se zato mora doći do istorijskog dogovora s Albancima.

Upravo pitanje KiM je ono čime bi se kao narodni poslanik bavio i dodaje da je protiv francusko-nemačkog plana. Bavio bi se, kaže, i podrškom privatnom sektoru, odnosno borio bi se za to da u Srbiji postoji poslovna kultura kao u Prištini. Borio bi se i za poljoprivrednike, ističe lider LDP-a.

Naša država je alava, seti nas se samo kad treba da platimo porez. Penzosi, uzmite Vučićeve pare, ali onda gledajte da vam klinci ostanu u zemlji - poručuje Jovanović.

U Niš je došao sa crno-belom maramom, kako navodi, zato što je 12.000 deteta ubijeno za mesec dana u svetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:47 // 13. 12. 2023.

    Kursula,ne vredjaj Arafata ! Ovo je gubitnik, marginalac .

  • Jovan Kursula

    11:20 // 13. 12. 2023.

    Ko Jaser Arafat s ovom maramom oko guše.

  • Геген дроген

    11:02 // 13. 12. 2023.

    Ова власт има рекордно много зависника од опојних средстава у својим и редовима коалиције и тзв. опозиције.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: