Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 18. 2. 2015.

| Politika

Cepanje Vulinove stranke u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pokret
Osnivači niškog odbora napuštaju Pokret; Foto: glaszapadnesrbije.rs

Više od 600 članova i osnivača Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu odlučilo je da napusti stranku Aleksandra Vulina zbog neslaganja sa centralom u Beogradu i oformi novu, Socijalisti Niša - za Niš.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima piše da se grupa osnivača i onih koji su se učlanili u Vulinov pokret do prošlogodišnjih martovskih izbora, odlučila da napusti stranku i “prekine svaku saradnju sa centralom u Beogradu”.

Bili smo prinuđeni na ovakav korak, jer je Pokret Socijalista, centrala u Beogradu, ne poštujući Statut partije, pokušala da Pokret Socijalista u Nišu preuzmu one političke strukture koje su izgubile izbore, a koje je premijer Aleksandar Vučić jasno definisao kao političke subjekte koji uništavaju Srbiju poslednjih 10 do 15 godina - stoji u saopštenju.

Saopštenje je potpisao doktor MIroslav Milosavljević, a on i njegovi istomišljenici će svoje političko delovanje, kako stoji u dopisu, nastaviti u okviru Grupe građana “Socijalisti Niša - za Niš”.

Socijalisti Niša okupiće na lokalnom nivou sve one političke snage koje neće više dozvoliti da se o Nišu odlučuje u Beogradu. Do sada je to tako bilo i za posledicu imamo da se Niš, od svih većih gradova u Srbiji nalazi u najgoroj situaciji - piše u saopštenju.

Pokret socijalista je jedna od partija na vlasti i sa Srpskom naprednom strankom čini vladajuću većinu. Predsednik Pokreta Aleksandar Vulin je ministar za rad i socijalnu politiku, a stranka u Nišu nije deo vladajuće većine. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan jankovi

    10:36 // 4. 6. 2015.

    Pokret socijalista je visoko instrumentalizovana stranka u funkciji učvršćivanja vlasti krupne buržoazije u našoj zemlji.Ubacivanje PS u vlast s ciljem da se pacifira radništvo i opljčakni slojevi dr

  • ada

    18:59 // 23. 2. 2015.

    Pokret socijalista je krenuo u neku cudnu dimenziju dosli su tu neki sumnjivi biznismeni da sviraju a kameleoni kojima je ovo stoprva stranka po redu igraju,nema nista od onog sto je vulin obecavao

  • CVETKO prvi

    17:40 // 19. 2. 2015.

    Pošto kreću od nule , ljudi ajd* da im kupimo pionirske marame ! Roditelji digli ruke od njih a mi smo dobri pravoslavci ... što da se brukamo mi kad se oni sami brukaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: