Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 19. 4. 2016.

| Politika

Ćirković i Ranković za reformu preduzeća, ali različito o budžetu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Ranković i Ćirković u studiju "Južnih vesti"

Iako su na suprotnim stranama, lideri gradskih odbora SPS i SDS Žarko Ranković i Dragoslav Ćirković složili su se da je neophodno povećati realizaciju budžeta sa trenutnih 70 % i pod hitno očistiti preduzeća od partijskih direktora.

Za Ćirkovića kao opozicionog odbornika i kandidata za predsednika Opštine Medijana na opozicionoj listi “Niš, moj grad” nema dileme: aktuelna vast na čelu sa SNS, čiji je i SPS bio deo, pokazala je da je, kako kaže, nesposobna da kreira budžet.

Budžet je takav kakav je, jer je teško ponavljati da su neki drugi krivi i 4 godine su prošle uludo, a SNS nosi najveći deo krivice, jer vode glavnu reč. Projektovanje budžeta je bilo totalni promašaj, jer od planiranih 12 milijardi vi realizujete svega 7. To nikad nije bilo - kaže Ćirković.

Ranković kaže da je sve 4 godine kao većnik SPS u kreiranju budžeta učestvovao srazmerno snazi koju je njegova partija imala u koaliciji, ali kaže da je insistirao na realnijem budžetu.

Prve godine zalagao sam se za budžet od 7 ili 8 milijardi dinara, ali vi jednostavno morate da planirate sredstva za neke aktivnosti i to značajno uvećava planirani budžet - kaže Ranković.

Podsetimo, aktuelna vlast je tokom 4 godine imala puno problema da obezbedi novac u gradskoj kasi, a stalne blokade dovele su do toga da Ministarstvo fnansija obustavi transfere prema gradu.


Ranković: Nije jednostavno smeniti direktora

I Ćirković i Ranković se slažu da nije lako smeniti direktora javnog preduzeća, a kako kaže lider niških socijalista, najveći problem su zakonske regulative i posledice koje bi mogao da snosi Grad ukoliko direktor podnese tužbu.

Reforma javnih preduzeća što pre i izmene zakonske regulative. Sa time se slaže i gradonačelnik Zoran Perišić, jer danas ne možete tek tako da promenite direktora - kaže Ranković.

Ipak, Ćirković se sa njim ne slaže i kaže da je manja cena i da direktor nakon smene tuži Grad nego da upropaštava preduzeće.

Ne možete da ne kaznite direktora. Ne radi dobro, promenite ga. Ako hoćete zdrave sisteme reforme što pre, inače će postradati sva preduzeća - kaže Ćirković.

On naglašava da je neophodno ispratiti evropske trendove i okrenuti se javno-privatnom partnerstvu tamo gde je to moguće.

Zašto nije smenjen dirketor “Gorice”, kakva je bila saradnja sa DS, kako do novih investotora, zašto je u Nišu nikad gore i da li je moguća koalicija nakon izbora između opozicionog bolka i SPS u Nišu, pogledajte u emisiji “15 vs. 15”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    09:08 // 20. 4. 2016.

    Cirko koji je diplomirao sa 60+ godina.... Ok je vodio opstinu ali mu taj blam nije trebao... A ima tu jos bisera - Bajka koja je unistila pozoriste, ...

  • bora

    01:05 // 20. 4. 2016.

    Imate ljudi ponekad kratko pamcenje.Cirko je dosta ucinio za opstinu Medijana.Medijana fest,burekdzijada,park uredjen za decu.Dolazak Bajage,Nevernih beba i drugih na docek u parku,nagrade ucenicima sa teritorije opstine...nije lepo blatiti one koji su i postigli neke rezultate a skrivati i braniti ovu vlast koja je sve postignuto unostila i dovela nam samo pse lutalice.

    • Alex

      08:43 // 20. 4. 2016.

      U gradskoj opštini koja ima minimum komunalnih problema (u odnosu na periferne opštine, koje se grade konstantno i šire), a sa druge strane ima i najveći budžet, najlakše je trošiti sredstva na "manifestacije". Svako bi mogao da bude predsednik opštine Medijana, pa čak i ti.

    • Dr.Pravdić

      08:48 // 20. 4. 2016.

      @bora.Zaboravio si skakanje padobranom,pentranje po zidovima i venčavanje pod vodom pa diplomiranje u 65. godini i ostale uspehe!!

  • Dr.Pravdić

    00:38 // 20. 4. 2016.

    Ne mogu da verujem da ova dvojica mapetovaca posle ovoliko godina provedenih na platnom spisku budžetski institucija i bitisanja na raznoraznim funkcijama nemaju poima kako funkcionišu javna preduzeća i drzavne službe!!Ćirko govori o ukidanju partijskog zapošljavanj!?A Ranković da ne mogu da smene direktore koje oni postavljaju i kontrolišu!?Mislite li vi da su ovom narodu svrake popile mozak!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: