Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 26. 10. 2020.

| Politika

Članica Veća Marija Ranđelović i dalje je direktorka Narodnog univerziteta u Nišu

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Marija Ranđelović
Na Hamletovsku dilemu da li je u sukobu interesa ili ne, izjašnjenja još nema; foto: JV

Sa novom funkcijom većnice za obrazovanje u Nišu, Marija Ranđelović mogla bi da se nađe u sukobu interesa. Da li je tu sumnju otklonila ostavkom na direktorsko mesto u Narodnom univerzitetu u Nišu i da li je od Skupštine tražila mišljenje o nespojivosti njenih funkcija, nema potvrde od predsednika ovog tela Bobana Džunića. O ostavci nije želela ni ona da govori, već kaže da sve zavisi od toga kako će se nadležni izjasniti o njenom slučaju. Iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da su primili zahtev Marije Ranđelović i da o njemu još odlučuju.

Ranđelović kaže da to da li će na čelu Narodnog univerziteta i ostati zavisi od toga da li su spojive dve funkcije koje trenutno obavlja.

Ukoliko po mom zahtevu, kojim sam tražila da se utvrdi nisam u sukobu interesa, Odbor za imenovanje Skupštine grada odluči negativno posvetiću se funkciji većnika za obrazovanje i afirmaciji lokalno obrazovne politike - obrazlaže Ranđelovićeva.

Predsednik niške Skupštine Boban Džunić kaže da do njega nisu stigle ostavka i zahtev za izjašnjenje o dvema funkcijama Marije Ranđelović, te da je zato uputio hitan zahtev službi tela kojem predsedava kako bi ga o tome izvestila.

Agencija za sprečavanje korupcije na pitanja novinara odgovara da je u toku postupak odlučivanja po zahtevu većnice Ranđelović za davanje saglasnosti za istovremeno vršenje javnih funkcija.

Za to vreme, Ranđelovićeva nastavlja da se pojavljuje na sednicama Gradskog veća u koje je izabrana sredinom avgusta, ali i na poslu u Narodnom univerzitetu.

Ko bi mogao da preuzme njeno mesto, Ranđelovićeva kaže da ne zna, ali se kao novi v. d. direktora Narodnog univerziteta u političkim krugovima spominje Jelena Nešić, bivša novinarka televizije Kopernikus čiji je vlasnik poverenik SNS-a Zvezdan Milovanović, pa portparol u Parking servisu.

Ove navode za Južne vesti Nešićeva nije želela niti da demantuje, niti da potvrdi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kupljena diploma

    22:47 // 13. 2. 2021.

    Ovo je ona što je plaćena narodnim parama da vređa, preti i viče na sve ljude koji uđu na Narodni univerzitet i u Gradsku kuću. Jadna naše deca sa ovakvima. A tek što plaća da joj drugi pišu knjige pa se posle na vikipediji predstavlja kao političar i književnik...

  • Mara

    19:54 // 29. 10. 2020.

    Treba videti koliko radnika u stalnom radnom otpustila koji su radili tu mnogo godina koliko novih iz primila(pitamo se zasto) na sta potrosila prethodnih meseci vise stotina hiljada!?!?!!!

    • Aca Tadić

      23:12 // 29. 10. 2020.

      Manje je potrošila nego što je napravila dugove. Manje je otpustila nego što su sami otišli, jer nisu mogli da trpe mobing. A kome i da se žale, da li uopšte postoji neko ko bi nešto preduzeo.

  • Razbibriga

    08:01 // 27. 10. 2020.

    Ja bih joj dao i trece mesto, recimo neki Nadzorni odbor ,da se dopuni budzet ! Sirotinja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: