Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 1. 4. 2017.

| Politika

Čorbić smenjen, Nenad Stanković na novoj funkciji

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Nenad Stanković
Dežurni funkcioner; Nenad Stanković (desno), foto: JV / P. Blagojević

Bez ikakvog obrazloženja Vlada Srbije je smenila Dragana Čorbića, predsednika Nadzornog odbora Instituta "Niška Banja" i na njegovo mesto postavila pomoćnika direktora niške Direkcije za javni prevoz i funkcionera SNS Nenada Stankovića, i to samo 10 dana nakon što mu je istekao mandat člana Upravnog odbora u "Apoteci Niš".

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić potpisao je 23. marta odluku kojom je Dragan Čorbić razrešen sa funkcije, a Nenad Stanković imenovan za njegovog naslednika.

Odluka Vlade Smena bez obrazloženjaU samom dokumentu, u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, ne piše zbog čega je došlo do ove kadrovske promene. Ipak, Čorbić, koji je jedan od osnivača SNS ali je kasnije napustio tu partiju, kaže da je on zapravo smenjen, ali nije to želeo da komentariše.

Prema nepotvrđenim informacijama, do ovoga je došlo upravo zbog toga što je Čorbić napustio partiju, ali pritom i protiv direktorke Instituta Marine Deljanin Ilić podneo krivičnu prijavu zbog navodnih zloupotreba u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Podsetimo, Nenad Stanković je poslednjih nekoliko godina bio na visokim i dobro plaćenim javnim položajima - od odbornika do zamenika predsednika Skupštine grada Niša, savetnika predsednika Opštine Svrljig, izvršnog direktora gradske Direkcije za javni prevoz, do člana Upravnog odbora "Apoteke Niš".

Zbog toga što je nezakonito istovremeno obavljao nekoliko funkcija, Agencija za borbu protiv korupcije je 2014. godine tražila njegovu smenu, ali to odbornici SNS u Skupštini grada nisu prihvatili.

Nedavno je bio i usred skandala sa nameštanjem najvećeg tendera za gradski prevoz u Nišu, vredan 50 miliona evra, kada su Južne vesti objavile snimke na kojima se čuje kako su on i tadašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić štelovali kriterijume, prilagođavajući ih određenim ponuđačima.

Detaljniju biografiju Nenada Stankovića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?" - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maksimilijan

    10:00 // 4. 4. 2017.

    platiti cemo mi ovu zajebanciju debelo , kad nas sve isele iz Srbije.

  • Guska zadrigla

    14:03 // 3. 4. 2017.

    Ako narode, nemoj neko da kuka kako je lose i na ovim izborima je to pokazano. Evo vam ga Gusketina!! Uzivajte

  • Vlada

    16:34 // 2. 4. 2017.

    Nesa GUSKA..........
    Narode izadji i glasaj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: