Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 23. 1. 2016.

| Politika

Čorbića izbacuju iz SNS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
corbic
SNS ne želi više iskrenog Čorbića u svojim redovima; foto: NTV

Izvršni odbor Srpske napredne stranke odlučio je da profesora niškog Pravnog fakulteta Dragana Čorbića isključi iz stranke zbog, kako kažu,"njegovih istupa na sednicima niške Skupštine" kada je kritikovao gradske funkcionere iz SNS.

Ovo je “Južnim vestima” potvrdio član Izvršnog odbora SNS Dejan Jovanović, koji kaže da je ovakva odluka doneta kasno sinoć.

Čorbić je bio na dnevnom redu zbog njegovih istupa na sednicama gradskog parlamenta. Zna se šta je govorio o tome ste pisali i vi i ostali mediji. Izvršni odbor je doneo odluku da ga isključi iz stranke - kaže Jovanović.

Ova odluka će, kako je rekao, postati pravosnažna kada je potpiše predsednik Izvršnog odbora Radomir Nikolić i kada je dostavi Gradskom odboru u Nišu. Očekuje se da to bude završeno u narednim danima.

Čorbić je u Srpskoj naprednoj stranci od osnivanja, a to je naglasio i na poslednjoj sednici niške Skupštine.

Naime, tada je zameniku predsednika niškog parlamenta Nenadu Stankoviću, sada članu SNS, a ranije Niške regije, URS i drugih stranaka, rekao, nakon njegovog oštrijeg tona upućenog odbornici DS, da nema prava da se tako obraća odbornici jer je i on bio deo te vlasti kao funkcioner URS.

Ovakav ton obraćanja je neprimeren za ovom govornicom ili u bilo kom drugom političkom obraćanju. Koliko se sećam Stanković nije bio na osnivačkoj skupštini SNS kao što smo bili Banđur, ja ili general Stojanović  - rekao je tada Čorbić, a prenela je “Jugmedia”.

Ipak, nisu samo kritike “preletača” došle glave Čorbiću, jer je on i na sednici u septembru govorio protiv vladajuće koalicije naglašavajući za skupštinskom govornicom da je Grad Niš pred bankrotom, optužujući gradsku vlast da je “lenja, neodgovorna i nestručna”.

Još tada je rekao da se državni revizori, koji su kontrolisali poslovanje Grada, “hvataju za glavu zbog lošeg stanja”, što je njihov izveštaj kasnije i potvrdio.

adrijana Adrijana snimila Čorbićevo izlaganje. za koga?; foto: NTVTo njegovo izlaganje svojim telefonom je snimala odbornica SNS Adrijana Anastasov. Zbog čega je to radila i da li je snimke sačuvala za privatnu arhivu ili ih je nekom pokazala, ostaje nepoznanica.

Inače, profesor Čorbić je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 1974. godine. Na niškom Pravnom fakultetu radi od 1976. godine i na Katedri za pravno-teorijske nauke predaje “Politički sistem”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Peca

    07:35 // 25. 1. 2016.

    Sta ce nam misleci ljudi? U cutanju je sigurnost.G.Corbicu nije. Vam ni bilo mesto tamo

  • Prof. dr Preletač

    23:02 // 24. 1. 2016.

    Za koga glasati? U koju stranku se učlaniti?

  • Miloš Medić

    20:54 // 24. 1. 2016.

    Stanje u SNS je jedna strana tragedije. Druga strana niške tragikomične scene je nazovi opozicija. I oni nisu mnogo bolji. Tako da je u Nisu na delu duplo golo: i vlast i opozicija. To je sramota za univerzitetski centar da čelni ljudi vlasti i opozicije nemaju nikakav smisao za vodjenje lokalne javne politike, sem što su specijalisti za svoje interese. Nije bolja situacija ni u celoj Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: