Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 28. 5. 2011.

| Politika

Crnogorska partija i u Vranju

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti

VRANJE - U Vranju je osnovan Gradski odbor Crnogorske partije.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika je izabran dipl. pravnik Radoš Mrdak a za sekretara Draginja Bajčeta Stojković. Za članove Gradskog odbora izabrani su advokat Aleksandar Knežević, dr Gordana Mrdak, Radonja Laketić, Aleksandra Stojanović, Vera Kartal Antić, Miodrag Stojković i Olga Kovinić Stanojković.

- Osnivanjem odbora na krajnjem jugu, kao i predhodnog u Subotici na krajnjem sjeveru države, Crnogorska partija je poslala jasnu poruku da će djelovati i zastupati interese crnogorske zajednice na čitavoj teritoriji Srbije. Disperzija naseljavanja Crnogoraca u Srbiji je jedinstvena, što govori i Popis iz 2002. godine kada samo u jednoj opštini (Crna Trava) nije bilo deklarisanog pripadnika crnogorske zajednice navodi se u saopštenju - kažu u ovoj partiji.

Crnogorska partija je, kažu, jedina politička stranka koja zastupa interese crnogorske zajednice u Srbiji i drugih građana Srbije koji su porijeklom iz Crne Gore.

Osnivačkoj skupštini u Vranju prisustvovali su predsjednik partije Nenad Stevović i koordinator za jug Srbije Dušan Žugić.

Gradski odbor ove partije formiran je u Nišu jula 2008. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MARKO

    12:44 // 7. 6. 2011.

    Milo Djukanovic i Demokratska stranka su osnivaci i finansijeri ove tvorevine, koju neki nazivaju ''partija''. Milo pokusava da ukine sve srpsko u Crnoj Gori iako se vise od 35 posto zitelja ove zemlje izjasnjava da su po nacionalnosti Srbi, preko 60 posto ljudi u popisu istice da govori srpskim jezikom i da su vernici Srpske pravoslavne crkve. Celnici crnogorskog rezima su priznali Kosovo i uzivaju u bolu i stradanju srpskog naroda. Nadam se da pristalice i osnivaci ove nazovi ''partije'' imaju sve to u vidu i da nisu pristalice takve politike. Milov rezim se seti Srba jedino kada ih treba drati tokom leta u turistickoj sezoni visokim cenama za nikakvu uslugu. Tokom ostalih godisnjih doba prijatelji Milove Crne Gore su tkzv ''Kosovo'', Albanija i Hrvatska.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: