Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 22. 6. 2020.

| Politika

Crta: Nepravilnostima podizana izlaznost, bez toga bila bi oko 45%

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Prvi presek; foto: M. G.
Bilo nepravilnosti; foto: M. G.

Na jučerašnjim izborima bilo je duplo više nepravilnosti i incidenata nego 2016, a izbori su bili minimalno demokratski, ocenjuje programski direktor Crte Raša Nedeljkov. Prema podacima ove organizacije koja je posmatrala izbore, nepravilnostima je podizana izlaznost, a bez njih bi bila za 4% manja i iznosila bi oko 45%.

Crta je zabeležila nepravilnosti kao što su: kupovine glasova, pritisak na birače van biračkih mesta, fotografisanje glasačkih listića, vođenje paralelne evidencije izašlih birača, višestruko glasanje jedne iste osobe, kao i glasanje bez dokumenata.

Na osnovu prikupljenih dokaza, Crta će podnositi prijave nadležnim institucijama i o tome ćemo obaveštavati javnost - rekao je Nedeljkov, a prenosi N1.

Osvrnuo se i na predizbornu kampanju i napomenuo da u njoj nije postojala ravnopravnost učesnika na izborima, da je bila je prisutna intenzivna funkcionerska kampanja, zloupotreba javnih resursa, a ključna pravila igre su promenjena tokom samog izbornog procesa.

Ovi izbori ispunjavaju minimalne demokratske standarde, ali njihovo održavanje ugrožava demokratiju jer svaki sledeći će biti lošiji, a stanje demokratije lošije nego u ovom trenutku - naglasio je Nedeljkov.

Na osnovu preliminarne analize izbornog dana, nepravilnosti i incidenti su zabeleženi na osam do deset odsto biračkih mesta, što je prema podacima Crte duplo više nego na izborima 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    18:56 // 22. 6. 2020.

    I da ne zaboravimo ono najvažnije...
    Identifikacija ljidi sa maskama na biračkom mestu. Kraj!

    • Cezar

      20:58 // 22. 6. 2020.

      Boga mi to i jeste najvažnije. Al za budale koje misle da se vlast osvaja lupanjem u šerpe. To što je opzicija jalova ko te pita.

  • Pera

    14:29 // 22. 6. 2020.

    Кратко речено:надрљаћемо у следеће 4 године.Србија неће ни постојати оваква за 4 године. Биће мања и кренуће отворено насељавање миграната по кућама.

    • baba Vangelija

      18:18 // 22. 6. 2020.

      A ti si neki prorok.

  • JC

    14:02 // 22. 6. 2020.

    Naucnici tvrde da he moguce predvideti ljudsko ponasanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: