Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 26. 3. 2015.

| Politika

Cvetanović: Moj rođendan grad nije koštao ni dinar

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Goran-Cvetanovic
Cvetanović i pozicija i opozicija

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović saopštio je danas građanima da na proslavu njegovog rođendana, koji je uzburkao čitavu Srbiju, nije potrošen ni dinar iz gradske kase i sa govornice opoziciji "održao lekciju".

Hvala Mladi su sami izabrali da gradonačelniku, kako on sam kaže, ovako čestitaju rođendanOn je Leskovčanima poručio da je legitimno pravo svakog čoveka da proslavi svoj rođendan kako god želi u privatnoj režiji i pitao one koji su negativno komentarisali njegovu holivudsku proslavu kada će da prestanu da vode hajku protiv njega.

To što su neki nosili majice sa natpisom „Hvala ti što postojiš“ nije ništa novo i najbitnije je da se sve to dešavalo na privatnoj žurci u zatvorenom prostoru. Zbog čega bi nekome smetalo to što su mladi članovi SNS-a na ovakav način želeli da mi čestitaju rođendan? - zapitao se gradonačelnik.

Interesantno je to da je na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta delovalo da je gradonačelnik sam sebi i pozicija i opozicija.

Naime, predstavnici svih opozicionih partija su desetak dana unazad pozivali na smenu gradonačemlnika zbog, kako su govorili, bahate proslave rođendana, a u skupštinskoj sali niko od njih nije potegao ovo pitanje. Na to se odlučio sam gradonačelnik uz čuđenje i konstataciju da mu nije jasno šta se dešava sa opozicijom.

Do sinoć su aktivisti Demokratske stranke raznoslili flajere po kućama sa zahtevom za moju smenu, a danas niko to ni da pomene - istakao je Cvetanović.

skupstina-leskovac Niko u sali nije potegao pitanje proslave rođendanaOn je dodao da za njegovu proslavu niko nije organizovao vatromet, već da je iste večeri radnica Leskovačkog kulturnog centra Slađana Mladenović dobila unuku i da je tim povodom vatromet organizovala njena porodica, što je ona i potvrdila.

Opozicija je nemo slušala izlaganje gradonačelnika i kritike na njen račun, dok je replika opozicionog odbornika SDS-a Bratislava Prokopovića zvučala gotovo kao izvinjenje.

U pravu ste da je proslava Vašeg rođendana Vaša privatna stvar. Jako mi je drago da se istog dana rodila unuka Slađane Mladenović, pa je vatromet pucao i za Vas i za nju. Srećan Vam rođendan, gradonačelniče - kazao je on, što je izazvalo smeh u redovima odbornika vladajuće većine.

Inače, tokom dana odbornici opozicije su veoma aktivno učestvovali u donošenju svih odluka na današnjem zasedanju Skupštine grada i glasali za usvajanje većine tačaka usvojenog dnevnog reda.

Jedino opoziciono delovanje trajalo je jedva dva i po minuta kroz zahtev odbornika Reformističke stranke Dejana Mitića da se pod hitno raspišu vanredni lokalni izbori u Leskovcu.

Leskovac mogu da uporedim sa Aušvicem. Liči na logor i logoraše, na one koji su za gradonačelnika i one koji si plaše njegove moći. Ali vidim da danas ovde svi ćute. Zato se izvinjavam svima jer je vama očigledno jako dobro, a samo meni izgleda loše - kazao je Mitić obrajaćajući se odbornicima.

Živi prenos sednice Skupštine zainteresovano je pratila i leskovačka javnost.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • GRADSKODETE

    23:34 // 26. 3. 2015.

    Da se to desilo u Nisu, scenario bi bio perfektan za neke horor filmove :)

  • petar

    20:58 // 26. 3. 2015.

    Gospodin Cvetanovic je skolski primer
    presvucenog Radikala. Nastup-bahat, stav-spreman za tucu, pogled-konjokradica, vizija-uzmi, otmi, podmetni, ma bre hvala sto postoji.

    • Marko

      12:13 // 27. 3. 2015.

      Srbija u današnje vreme će postati školski primer kako izgleda država u kojoj je društveni talog isplivao na površinu i postao kvazielita.

  • peki paki

    20:42 // 26. 3. 2015.

    Cvetko majstore, Srbija je uz tebe,treba da postoje i ovakvi slučajevi ali problem je u tome sto vas je mnogooooooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: