Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 12. 1. 2022.

| Politika

Cvetanović: Podnosim ostavku ako firma koja radi Trg u Leskovcu rekonstruiše i Bolnicu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Opsta bolnica leskovac
Apel na nadležne da ne izaberu lazarevačku firmu, Ilustracija; foto: B. A.

U 2022. godini trebalo bi da bude započeta druga faza rekonstrukcije leskovačke Bolnice vredna 4,5 milijarde dinara, a nezadovoljan odnosom firme Bauvezen prema radovima na Trgu koji kasne više od godinu dana, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da će, ukoliko ta firma dobije posao da rekonstruiše unutrašnjost Bolnice - podneti ostavku.

Prvi čovek Leskovca danas je opet govorio o uspesima lokalne samouprave u 2021. godini, a baš kao i pre nekoliko meseci, ponovio da je najveći neuspeh vlasti nezavršen Trg, gde su radovi trebalo da budu gotovi još 2020. godine.

Gradonačelnik je najavio i planove koji će biti rađeni u predstojećoj godini, a jedan od kapitalnih projekata je i druga faza na rekonstrukciji Bolnice, koja podrazumeva kompletnu unutrašnju rekonstrukciju.

Cvetanović je istakao da su se na tenderu javile dve firme, među kojima je i Bauvezen, zbog čega je apelovao na nadležene da ne izaberu ponudu lazarevačke firme. Goran Cvetanović Ako Bauvezen dobije posao, Leskovac ostaje bez gradonačelnika; foto: M. M.

To su tako čudne firme. Oni podnesu manju cenu, a onda naprave problem. Oni sada pokušavaju da uzmu i da rekonstruišu Bolnicu. Ako oni dobiju taj posao, ja ću podneti ostavku. Nadam se da će oni koji su nadležni sagledati sve aspekte, da nije samo cena, nego i brzina i kako će to sve biti urađeno, iskreno se nadam da oni neće biti izabrani - rekao je Cvetanović.

Kada će konačno radovi na Trgu biti završeni Cvetanović nije mogao da precizira, ali je najavio da on očekuje da radovi budu završeni u narednih nekoliko meseci. Trg Le Radovi na Trgu mogli bi da budu završeni za nekoliko meseci; foto: M. M.

Nismo isplatili ništa što nije urađeno. Vrednost je ukupna bila 223 miliona, a isplatili smo 162. Ostaje još nekih 60 miliona. Ja sam rekao da ne verujem da će radovi biti završeni do kraja prošle godine i bio sam u pravu, jer nije bilo realno. Ne možemo da kažemo tačan datum, jer se očekuje da stigne materijal. Kada sav materijal bude stigao, onda ćemo moći nešto da preciziramo. Intezivirani su radovi poslednjih meseci, ali je sada vreme i sneg problem. Moja je procena da će radovi biti završeni kroz nekoliko meseci - kazao je Cvetanović.

Izbijanje pandemije virusa korona bio je jedan od razloga zašto je dat produžetak za završetak radova na Trgu, ali pošto su probijeni i ti novi rokovi, razmatralo se čak i da dođe do raskida ugovora sa firmom iz Lazarevca, s obzirom i da, kako je tada rekao Cvetanović, niko ne zna kako izgleda vlasnik Bauvezena.

Podsetimo, dolazilo je čak i do sukoba na relaciji radnika i gradonačelnika Leskovca, a opozicija je, uz tortu, obeležila ulazak u treću godinu radova na Trgu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Potop

    16:29 // 15. 1. 2022.

    Samo ti daj ostavku a sa njima ćemo mi lako.

  • Sveti Sava

    14:06 // 15. 1. 2022.

    Iskreno se nadam da ova firma nista vise nece raditi kod nas.

  • M. C. D

    23:40 // 14. 1. 2022.

    Opozicija zna da nema podršku naroda i zato se služi nedemokratskim metodama poput nasilja, napada na decu i slicnog.
    Oni koji udaraju na bilo ciju porodicu zaista nemaju meru i u stanju su sve da zloupotrebe zarad svojih interesa a takve narod ne podržava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: