Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 11. 6. 2020.

| Politika

Cvetanović i Drobnjak obećali asfalt meštanima leskovačkog sela koji su odlučili da bojkotuju izbore

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
kukulovce
Novo obećanje - asfalt pre izbora; foto: Grad Leskovac

Zbog neispunjenih obećanja lokalnih vlasti u prethodne 3 godine, pre svega nepostojanja asfalta do njihovog sela, meštani leskovačkog sela Kukulovce odlučili su složno da bojkotuju predstojeće izbore, kao i da ne dozvole njihovo održavanje. U jeku predizborne kampanje, a nakon pisanja o odluci meštana, ovo selo posetio je gradonačelnik Goran Cvetanović sa direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom i obećao da će asfalt stići narednih dana, pre održavanja izbora.

Problema u ovom selu je mnogo, od lošeg puta, preko nepostojanja ulične rasvete, do toga da kanalizacija nije uvedena u selu, a deca nemaju igralište za igru i razonodu. Rešavanje ovih problema meštanima je obećano 2017. godine, u vreme održavanja predsedničkih izbora, a kako je sve ostalo na obećanjima, odlučili su se za bojkot predstojećih.

Nakon pisanja medija o njihovoj odluci da ne izađu na glasanje, 3 godine nakon što su imali skoro 100 % izlaznosti, a na kojim je Aleksandar Vučić osvojio 95,67 %, u selu su došli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak sa - novim obećanjima.

Ono što nije moglo za prethodne 4 godine, moći će u narednih nekoliko dana. Barem prema najnovijem obećanju Cvetanovića koji je sa Drobnjakom posetio selo Kukulovce i obećao asfaltiranje puta do sela, gorućeg problema meštana.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, povod za posetu je obilazak puta koji za meštane ovog sela, kako pišu, već decenijama predstavlja veliki problem zato što je asfaltiranje uslovljeno rešavanjem zamršenih imovinsko-pravnih odnosa. drobnjak Nije nadležan, ali obećao asfalt; foto: Grad Leskovac

U razgovoru sa brojnim građanima koji su dočekali gradonačelnika i direktora, došlo se do rešenja ovog problema pa će izgradnja ove važne saobraćajnice, koja prolazi kroz celo selo, otpočeti u narednih nekoliko dana - stoji na sajtu.

Predsednik Mesne zajednice Kukulovce Bojan Stojanović rekao je ranije da je projekat u toku i da ne može da se završi u kratkom roku, ali iz grada ne objašnjavaju kako će krenuti asfaltiranje ako projekat nije gotov.

Kao jedan od razloga za neasfaltiranje puta do ovog sela koje je samo 7 km udaljeno od Leskovca, u Gradskoj upravi pronašli su u razuđenosti teritorije.

Teritorija grada Leskovca je druga po površini sa 1.025 km i ima najveći broj naseljenih mesta u Srbiji, čak 144, pa je organizacija i određivanje priorita izuzetno zahtevan posao. S obzirom na to da lokalna samouprava nastoji da svi građani Leskovca žive u podjednako dobrim uslovima - stoji na sajtu.

Podsetimo, na prošlim predsedničkim izborima 2017. godine izlaznost u ovom selu bila je 97 % i skoro svi redom su glasali za Aleksandra Vučića. Većina meštana sela složna je da bojkotuju predstojeće izbore zbog neispunjenih obećanja lokalne vlasti i razočarenja u politiku i lokalne političare. Najveće zamerke imaju na javno osvetljenje i neasfaltirani put.


Drobnjak obećave asfaltiranje uz uslov da se izađe na glasanje

Iako su lokalni putevi u nadležnosti lokalnih samouprava, selo je posetio i direktor Puteva Srbije Drobnjak, ali na gradskom sajtu takođe nije objašnjeno u kojem svojstvu je on bio tamo u jeku predizborne kampanje.

Međutim, kako se može čuti na snimku koji je objavio Jugpress, upravo Drobnjak obećava asfaltiranje puta do sela.

Dobar, dan. Došao sam da vidim šta vas muči...Nije dobro kad vas sve muči. Muči vas ovaj put? Od početka radimo dokle? Koliko ima kilometara?...Dolazi ovde valjak, odmah kreću to da rade i da urade za 2 nedelje... Da urade do 28? Za mesec dana da se uradi, jel ste zadovoljni? - priča Drobnjak.

U razgovor se uključio i gradonačelnik Cvetanović koji je obećao i uličnu rasvetu.

I za struju se spremaju papiri, biće to gotovo sve... - rekao je Cvetanović.

Drobnjak je obraćajući se meštanima i predsedniku Mesne zajednice Bojan Stojanović tražio od njih da čiste kanale, ali i još nešto - da promene odluku i izađu na glasanje.

Svi da čiste kanale, da voda ide u kanal da ne upropasti put... Da se kosi trava... I sada da izađete na glasanje - rekao je Drobnjak.

On je obećao da će doći kada se uradi put da "popiju neku rakiju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo

    01:40 // 13. 6. 2020.

    Mesko nemoj da se sekiras da te ne drmne srcka ili slog.Dosta si bio i provodio si se ko niko.Ni Kisic ne moz ti pomogne sad. A ne Drobnjak maskota.

  • MilosNis

    13:04 // 12. 6. 2020.

    Ti ljudi placaju poreze kao sto su placali njihovi dedovi i njihovi ocevi kao sto ce placati i njihova deca i unuci, zbog toga treba da im se odradi put i asfalt, pardon, trebao je da im se odradi put i asfalt a ne zbog toga za koju stranku ili lidera glasaju!

  • Stojko

    08:38 // 12. 6. 2020.

    Stiže asfalt. Za par dana. Dobro, stiže. Milom ili silom. Nije bitno. Ali me živo zanima, šta je sa KANALIZACIJOM. Sledi onda RASKOPAVANJE ?! Ko koga onodi ?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: