Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 6. 2. 2024.

| Politika

Cvetanović nastavlja da vodi Leskovac, deo opozicije verifikovao mandate pa napustio sednicu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
leskovac skupština
Novi-stari funkcioneri u Leskovcu; foto: Grad Leskovac

Četvrti uzastopni, a ukupno peti mandat na funkciji gradonačelnika započeo je Goran Cvetanović, nakon što je na konstitutivnoj sednici većina odbornika bila da on nastavi da vodi Leskovac. Prisutna opozicija je nakon verifikacije mandata napustila sednicu, a za Cvetanovićev izbor, kao i za izbor ostalih funkcionera i članova Veća, glasali su odbornici SNS-a i SPS-a.

Za njegovu zamenicu ponovo je izabrana Lidija Dimitrijević, Aleksandar Đurović će opet voditi lokalni parlament, a njegov zamenik i dalje će biti Oliver Antanasijević.

Nije bilo promena ni na mestu sekretara Skupštine i njegovog zamenika pa će na tim mestima ostati Zoran Vukašinović i Vladimir Branković.

Nakon reizbora na mestu prvog čoveka Leskovca, Cvetanović je govorio o dosadašnjem radu, ali i budućim planovima nove-stare gradske vlasti.

Od izazova nikada nismo bežali, odlučno i spremno smo ulazili u svaku bitku, jer smo vođeni višim ciljevima i nadama. Nadama da Leskovac može biti uvek bolji, da naši sugrađani mogu živeti bolje, da u svom gradu mogu da odrastaju, školuju se, žive, rade, privređuju, stvaraju porodice, pohađaju školu u toplim učionicama, rade na plodnim njivama i u savremenim fabrikama, otvaraju svoje biznise, leče se u savremenim uslovima - rekao je Cvetanović.

Za članove Gradskog veća, na njegov predlog, izabrani su Brankica Stamenković, Žarko Bogatinović, Aleksandar Pejčić, Jelena Miljković, Zoran Branković, Aleksandra Stojanović, Marija Rajković, Goran Vukadinović, Milan Pešić, Jovana Ivanović i Ljiljana Ilić.

Predstavnici liste “Zajedno za Leskovac doktor Nenad Zdravković” nisu prisustvovali sednici, zbog kako su rekli, izborne krađe koje se dogodila ne samo u Leskovcu, već i u celoj zemlji, a nakon verifikacije mandata, preostali opozicioni odbornici, sa lista “Svi za jednog, jedan za sve dr Aleksandar Rangelov”, “Živeti slobodno - Marinika Tepić - Zdravko Ponoš", koalicije NADA i koalicije Zavetnika i Dveri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    13:43 // 17. 3. 2024.

    I jos mu nije dosta,nego uskace u peti mandat...jug srbije u buducnost bez buducnosti...sretno vam bilo,dobili ste faraona Meska I...ne vidim neke nove investitore,niti fudbalske utakmice,bitno da je proslo,sve ce pokriti trava zaborava...

  • rene

    10:50 // 12. 2. 2024.

    ovog da balsamuju i piramida u sred Leskovca u njegovu čast

  • stojan

    10:52 // 11. 2. 2024.

    sigurno idmo u ........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: