Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 2. 5. 2016.

| Politika

Cvetanović očekuje treći mandat gradonačelnika Leskovca

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-cvetanovic-leskovac.jpg
Cvetanović je bio gradonačelnik od 2008. do 2009. godine, a potom od novembra 2012. godine; foto: D.M.

Nakon lokalnih izbora u Leskovcu, 8 stranaka imaće svoje predstavnike u lokalnom parlamentu, a vlast će, po svemu sudeći, zadržati koalicija oko Srpske napredne stranke koju je predvodio aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović.

Naprednjaci su naime odneli ubedljivu pobedu u Leskovcu i u budućem sazivu lokalnog parlamenta imaće 37 od ukupno 75 odborničkih mandata.

Njihovi dosadašnji koalicioni partneri iz SPS-a imaće 10, Jedinstvena Srbija 7, SDS i Nova Srbija po 6, DS i SRS po 4 odbornička mandata i Romska stranka Jedinstvo 1 mandat.

Leskovački lider naprednjaka Goran Cvetanović rekao je za "Južne vesti" da se, nakon pobede na lokalnim izborima, nada trećem mandatu na mestu gradonačelnika Leskovca, napomenuvši da, od početka višestranačkog sistema, u Leskovcu nije postignut tako dobar rezultat kao na ovim izborima.

Kaže da se nada i postizbornoj koaliciji sa dosadašnjim partnerima u lokalnoj vlasti SPS-om, Novom Srbijom, "možda i Jedinstvenom Srbijom", a proračunao je i da bi onda lokalna vlast imala većinu od “neverovatnih 80 posto”.

Ja sam čovek koji drži reč i za koga je reč svetinja. Obećano mora biti ispunjeno jer predizborne skupove mi nismo organizovali da bi našim sugrađanima davali lažna obećanja, već da bi zatražili vaš glas i podršku da nastavimo započeto - kaže Cvetanović.

Opoziciju u Leskovcu činiće, po svemu sudeći, 14 odbornika triju stranaka, pa su, prema postizbornim proračunima, bez opcije da vladaju ostali radikali i demokrate koji su osvojili po 4 mandata, kao i Socijaldemoratska stranka sa budućih 6 odbornika u Skupštini grada.

I dok jedni tvrde da će biti konstruktivna opozicija, drugi kažu da Leskovcu predstoji žestoka parlamentarna borba.

Lider socijaldemokrata Nenad Zdravković kaže da će odbornici te partije pokušati u lokalni parlament da unesu „jedan novi parlamentarni jezik“.

Pokušaćemo da drugačije govorimo nego što se to do sada činilo u lokalnoj Skupštini. Bežaćemo od etiketiranja pojedinaca, kako je to do sada činila, pre svega, vladajuća koalicija, a borićemo se isključivo dokazima koje ćemo iznositi za skupštinskom govornicom. Uvešćemo novi parlamentarni jezik jer su ljudi koji su za nas glasali to i tražili - kazao je Zdravković.

Sa druge strane, u Demokratskoj stranci kažu da će u budućem sazivu lokalnog parlamenta biti “žestoka opozicija”, a da poćinje "žestoka parlamentarna borba, na svom Fejsbuk profilu napisao je i Saša Stojanović, nosilac lokalne liste demokrata.

Dosašnju većinu u leskovačkoj Skupštini činili su koalicija oko SNS-a i SPS sa ukupno 49 odbornika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nebojsa

    16:01 // 25. 5. 2016.

    ne daj boze

  • slavko

    15:14 // 3. 5. 2016.

    Nije li mu dosta?

  • Nikola

    00:57 // 3. 5. 2016.

    Glupost je neunistiva, neunistiva, neunistivaaaa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: