Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 29. 12. 2015.

| Politika

Cvetanović optužio urbaniste da šuruju s kriminalcima

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Goran-Cvetanovic-Juzne-vesti-foto-Kosta.JPG
Neki od zaposlenih, tvrdi Cvetanović, rade i privatno i to u toku radnog vremena; foto: A.K.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović optužio za skupštinskom govornicom radnike Uprave za urbanizam i komunalno-stambene poslove da “sarađuju sa kriminalcima”.

On je optužbe izneo tokom odborničke rasprave o izdavanju dozvola za izgradnju objekata.

Morate da znate da tamo rade ljudi koji obavljaju po nekoliko poslova. Prvi im je da rade privatno u toku radnog vremena. Drugi im je da se sastaju sa kriminalcima i daju im zakonske varijante kako da izbegnu zakonske obaveze.  Verovatno zbog ića i pića, dok mi drugi pokušavamo nešto legalno i transparentno da uradimo - kazao je Cvetanović.

Od načelnice ove Gradske uprave Jasminke Milenković nismo dobili komentar na optužbe koje je gradonačelnik uputio njenim radnicima jer se nije javljala na telefon.

Zasada se ne zna da li je gradonačelnik Leskovca o svojim saznanjima o povezanosti urbanista i kriminalaca obavestio policiju ili tužilaštvo.


Rušiće vikendice kod jezera Barje

Cvetanović je dodao i da će sve nelegalno podignute vikendice u blizini jezera Barje biti srušene uskoro.

Kako je objasnio, reč je o objektima koji narušavaju bezbednost i okolinu oko rezervata sa koga se ceo Leskovac snabdeva vodom.

Garantujem da će biti srušeni vrlo brzo i to u ovom mandatu, neću da čekam sledeći. Uopšte me ne interesuje čije su vikendice. Svako ko je sazidao vikendicu u vodozahvatnoj zoni sa koje se vodom snabdeva 150.000 gađana, to mora da se sruši. I ja tamo imam plac od 5 ari koji sam platio 500 evra, pa ništa – rekao je Cvetanović komentarišući Odluku o određivanju maksimalne spratnosti objekata u postupku ozakonjenja.

Po odluci, predmet ozakonjenja može biti nezakonito izgrađeni objekat spratnosti najviše dve etaže od dozvoljene spratnosti propisane važećim planskim dokumentom za određenu urbanističku zonu.

Time, narodski rečeno, spašavamo sve dvospratne kuće na teritoriji grada koje nisu legalizovane. Teško je nešto izgraditi, a lako srušiti - kazao je Cvetanović.

Kako je pojašnjeno, ovom odlukom se omogućava efikasno sprovođenje Zakona o ozakonjenju objekata, kao i rešavanje velikog broja zahteva za legalizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kosta kurta

    08:53 // 5. 1. 2016.

    Obavljaju privatne poslove u radno vreme ne za iće i piće nego za evriće.U pravu je Vučić.50% je viška radne snage u administraciji.

  • petar blasic

    00:34 // 30. 12. 2015.

    Kadija te tuzi kadija te sudi..otvori se zemljo

    • iskreno,

      11:04 // 30. 12. 2015.

      kada su iz niškog Zavoda za urbanizam upućivali pozive potencijalnom investitoru, putem medija, da svrati na dogovor, a prethodno mu šibnuli saobraćajnicu kroz akva park, svašta sam pomislila, ali nikako nisam da su poštenjačine koje dobijaju posao na tenderu i kojima je stalo do razvoja grada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: