Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 18. 1. 2014.

| Politika

Cvijan preuzeo Reformističku od Višnjića

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, Građanin
Vladimir Cvijan
Novi lider Reformističke stranke; Foto: Novosti

Na Skupštini Reformističke stranke koja je danas održana u niškom hotelu "Tami", donedavni visoki funkcioner SNS-a Vladimir Cvijan izabran je za novog predsednika.

Cvijana koji se, kako prenosi Građanin.rs, jutros učlanio u stranku, za predsednika je predložio upravo osnivač reformista Aleksandar Višnjić, koji je izabran za zamenika predsednika.

S obzirom na to da je Cvijan narodni poslanik, ova politička partija sa sedištem u Nišu je od danas i formalno postala parlamentarna stranka. Aleksandar Višnjić Osnivač i guru; Aleksandar Višnjić

Aleksandar Višnjić se na današnjoj Skupštini reformista zahvalio članstvu na dosadašnjoj “nesebičnoj i bezrezervnoj podršci” i rekao da se na ovaj potez odlučio kako bi transformisao i ojačao stranku.

- Želim ličnim primerom da pokažem da smo moderna, a ne liderski-orijentisana politička grupacija, koja će se svim snagama boriti da se stvari u Srbiji pokrenu sa mrtve tačke – rekao je Višnjić.

Reformistička stranka osnovana je aprila 2005. godine, a njen lider od osnivanja je bio nekadašnji vođa "Otpora" u Nišu Aleksandar Višnjić.

Na poslednjim republičkim izborima, maja 2012. godine, učestvovali su samostalno. Ostvarili su veoma loše rezultate, osvojivši svega 8.867 glasova, što je bilo 0.25% od ukupnog broja izašlih na birališta.

Nešto bolje rezultate su ostvarili na lokalnim izborima za Skupštinu Grada Niša, gde je za njih glasalo 4.190 građana, što je bilo 3.36% od ukupnog broja glasova.


Ko je Vladimir Cvijan?

Rođen je 1976. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1999. kao student generacije, a magistrirao 2004. godine.

Od 2004. godine je radio u kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića, čiji je jedno vreme bio i savetnik.

Aprila 2010. godine je napusto Tadića i učlanio se u Srpsku naprednu stranku.

Slovio je za jedinog protivkandidata Aleksandru Vučiću za funkciju predsednika SNS, ali je zbog sukoba sa njim napustio tu stranku pre nešto više od mesec dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljuba

    01:47 // 27. 1. 2014.

    Nasli se prevaranti interes ih spoijo nazalost... Nisu ga Nislije glasale da bude u Nisku skupstinu SRAMOTA....

  • miroslav

    09:23 // 20. 1. 2014.

    Ovo je najsmešnija vest u ovoj godini. Bravo.

  • nikola

    08:28 // 20. 1. 2014.

    Svaka čast članstvu stranke. Partijski zadatak o lupanju minuseva ispunjen savršeno. E deco moja...

    • hedonist

      09:51 // 20. 1. 2014.

      nidzo,preterujes,ovo su udruzeni clanovi i njihove sire porodice,tesko da ih ima 100.neka im je sa srecom,zivi bili pa videli!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: