Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 16. 10. 2017.

| Politika

DJB: Niški SNS za direktore javnih preduzeća izabrao partijske jurišnike

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djb
DJB traži lokalne izbore; foto: JV arhiva

Nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, niški SNS mimo odluke Komisije za izbor direktora i Zakona o javnim preduzećima izabrao svoje kandidate za direktore niških preduzeća, iz Pokreta "Dosta je bilo" poručuju da je to presedan, nezabeležen u istoriji Grada Niša.

U ovom Pokretu kažu da su naprednjaci stranačkim odlučivanjem o direktorima javni preduzeća “preskočili svaki zakon, svaku uredbu Vlade i svaku granicu pristojnosti”.

Lavovski apetiti njihovih stranačkih aparatčika, ostrvljenih jedni na druge i podeljenih u više frakcija, narasli su do te mere, da je briga o Gradu, građanima i institucijama od kojih građani zavise, pala na poslednje mesto - kažu u DJB.

Izbor direktora niških javnih preduzeća traje već 3 meseca, a sve što ga je pratilo u Pokretu “Dosta je bilo” nazivaju farskom koja je kulminirala na sastanku Gradskog odbora SNS u petak.

Centralni komitet Srpske napredne stranke, njeni politički komesari i politbiro sastavljen od nezasitih interešdžija, lovaca na plen, botova i nesvršenih studenata, već su doneli odluku – da za v.d. direktore budu izabrani njihovi osvedočeni partijski jurišnici i da prolongiranjem svojih internih sukoba, Grad i građane na taj način drže u vanrednom stanju još najmanje godinu dana - kažu u Pokretu “Dosta je bilo”.

Zbog ovakvog ponašanja vladajuće stranke, ali i zbog toga što se, kako kažu, Grad i njegove institucije već nalaze u vanrednom stanju, DJB traži momentalno poništavanje konkursa za direktore javnih preduzeća, ostavku gradonačelnika Darka Bulatovića i Gradskog veća, raspuštanje Skupštine Grada i raspisivanje vanrednih lolaknih izbora.

Podsetimo, nakon sprovedenog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, koji je bio netransparentan, Gradsko veće nije donelo nikakavu odluku. Komisija je predložila najbolje kandidate, ali gradska Vlada nije usvojila predloge za prvorangirane, kako nalaže zakon.

Prema nezvaničnim informacijama, problem je bio unutar vladajuće stranke, jer navodno dogovor oko kandidata nisu mogli da postignu poverenik SNS Niš Zvezdan Milovanović i gradonačelnik Darko Bulatović.

Iako ovakve oduke treba da donosi Komisija, stvar je u svoje ruke preuzela jedna stranka, bez obzira što prema Zakonu o javnim preduzećima direktori ne smeju da imaju stranačku pripadnost. Tako su navodno u petak, naprednjaci dogovorili direktore svih preduzeća.


Milovanović: Podrška Komsiji

Poverenik Srpske napredne stranke Zvezan Milovanović Belami televiziji je potvrdio da je u petak održan sastanak Gradskog odbora niškog SNS, ali da je samo data podrška Komisiji za izbor direktora.

Razgovaralo se o tome samo u delu da je data puna podrška radu konkursne komisije i zakonskoj porceduri, a to je da će Gradsko veće, kako i zakon nalaže, na prvoj narednoj sednici, predložiti prvorangirane kandidate za direktore niških preduzeća - rekao je Milovanović.

Inače, Gradsko veće je odbijalo da to učini, jer Komisija za izbor direktora, kako su rekli, nije ispoštovala i dosledno primenila Uredbu Vlade Srbije za izbor direktora preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja

    21:15 // 16. 10. 2017.

    Hvala Bogu da se opozicija konacno probudila, ali potrebno je da bude mnogo aktivnija i da nadje nacina da probije medisku blokadu.

  • Aperkat

    17:03 // 16. 10. 2017.

    Uvazeni predstavnici DJB,u potpunosti podrzavam vase saopstenje i smatram da ste zaista konstruktivni predstsavnici naroda na lokalu!
    No,morate shvatiti,da prosecan stanovnik ovog grada,uz to i Nislija,kao sto sam ja,ne ocekuje ni od koga boljitak,bio on 1,3 ili ga nema na listi!Dal je Lambrozov il Zvezdanov ili Glisicev,sve je to prica o Murtama i Kurtama ,prosirena sa jos nekim marginalcima!

    • Ivan

      12:14 // 17. 10. 2017.

      Ako okrenete drugu stranu argumenta i poverujete da se Vašim zalaganjem uz DJB i uz ostale koji imaju časne namere, nešto može promeniti, možda promena i počne da se dešava.

  • Овца за шишање

    14:47 // 16. 10. 2017.

    Само шишајте, музите, кољите, дерите и ј..... овчице, поново ће вас гласати!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: