Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 31. 5. 2017.

| Politika

DJB: U “Pčelici” samo rotacija aktuelne rukovodeće strukture

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djb
Ranđelovićeva (u sredini) govorila o sitaciji u "Pčelici"; foto: JV/ A. S.

Nova v.d. direktorka niške Predškolske ustanove “Pčelica” nije novina u menadžmentu ove ustanove, već je, kako kažu u Pokretu “Dosta je bilo”, samo napravljena rotacija u rukovodećoj strukturi, jer je već potpisala ugovor o radu sa bivšim direktorom Zoranom Jonićem.

 Marija Ranđelović iz ovog Pokreta ocenjuje da je nova direktorka Svetlana Mitić “marioneta vodećih struktura”.

Ona je potpisala ugovor o radu sa bivšim direktorom “Pčelice” Zoranom Jonićem što je samo po sebi skandal i ismevanje građana. Gospodin Jonić će biti dobro udomljen sve do penzije, iako je vodio “Pčelicu” veoma loše. Degradirao je finansijski i moralno i nije uradio ništa u korist dece i roditelja - kaže Ranđelovićeva.

Direktorka Mitić je juče novinarima Južnih vesti rekla da još nije potpisala ugovor o radu sa Jonićem, ali da se sprema da to učini. U svakom slučaju, Ranđelovićeva kaže da je novo radno mesto na kojem će biti zaposlen, Jonić uveo u vreme dok je bio direktor.

To radno mesto je sistematizovano 2015. godine i puno ime radnog mesta je “koordinator vrtića”, a opis njegovog posla je saradnja između roditelja i zaposlenih i on bi trebalo da brine da u tom odnosu vladaju harmonični odnosi, što je inače propisano Zakonom o sistemima vaspitanja i obrazovanja u Članu 43. - kaže Ranđelovićeva.

Pošto je ova odbornica i predsednica skupštinske Komisije za primenu Etičkog kodeksa, ona kaže da će pokušati da pokrene inicijativu da se novoj direktorki, koja je prema njenim rečima izmanipulisana, izrekne opomena zbog sklapanja ugovora sa Jonićem.

Podsetimo, Mitićevu je ministar prosvete prekjuče postavio za v. d. direktorku, nakon što je prethodno, i pored dugotrajnog insistiranja Upravnog odbora te ustanove, dva puta odbio predlog da za direktora postavi Jonića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SamoPitam

    22:34 // 31. 5. 2017.

    Da li je u tekstu navedena g-đa/ica spomenula slucajno na konferenciji Član 64 koji glasi:

    Direktor ustanove kome prestane dužnost zbog isteka drugog i svakog narednog mandata ili na lični zahtev, raspoređuje se na poslove koji odgovaraju stepenu i vrsti njegovog obrazovanja?

    • samo kažem

      23:46 // 6. 6. 2017.

      Naravno da jeste. Taj član ne obavezuje ustanovu da ga zaposli. Već daje opciju. S obzirom na to da je gospodin kompromitovan svojim ponašanjem u prosveti ne bi smeo uopšte da radi, a sa druge strane ne verujem da Pčelica ima potrebu za kadrom njegove stručne spreme i to u vreme zabrane zapošljavanja.

  • Petar

    22:31 // 31. 5. 2017.

    Aktuelna direktorka je iz suprotnog tabora i nema veze sa bivsim napomenutim direktorom. A to ce se videti kada krene da otpusta i prekida ugovore sa zaposlenima u Ustanovi koji poslove obavljaju preko 10 godina kako bi udomila partijske kadrove. Sacekajte malo pa onda izricite opomene.

  • KURTA JE SJAHAO

    20:54 // 31. 5. 2017.

    Da vidimo sad kako ce ova da jase.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: