Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 16. 1. 2017.

| Politika

DJB: Zlonamerno izveštavanje medija o slavi u zdravstvenoj stanici

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
Slava u ambulanti
Pacijenti tvrde da je pedijatrija prestala sa radom pre kraja radnog vremena; Foto: M. J.

Nakon incidenta u niškoj zdravstvenoj stanici gde je u radno vreme usred čekaonice bio postavljen slavski sto, a samo obeležavanje slave opravdano zaštitom zdravlja lekara, iz Pokreta "Dosta je bilo" su medije optužili da su "intenciozno zlonamerno osudili lekare".

U otvorenom pismu dostavljenom Južnim vestima tek uz veliko insistiranje novinara, šefica odborničke grupe tog pokreta u Skupštini Grada i lekar koji je bio "domaćin slave" Radmila Popović medije optužuje i da su ga, pisanjem o tom događaju, zapravo ispolitizovali.

Slave su jedan lep običaj srpskog naroda, i licemerno je sada napadati doktorku koja je domaćin slave u jednoj ambulanti, kao da je ona prva koja se setila da to obeleži na taj način - piše Popovićeva.

Popovićeva ponavlja da radno vreme ambulante tog dana nije skraćivano, da za "praznu trpezu", koja je bila postavljena još u radno vreme, lekari nisu ni seli "upravo zbog profesionalnih obaveza".

Po njenom mišljenju je najveći problem upravo to što je neko od građana fotografisao tu scenu i dostavio to Južnim vestima.

Započeta medijska kampanja stvorila je veštački jaz između zdravstvenih radnika i njihovih pacijenata. Slavski ambijent pre je mogao biti prilika za zbližavanje, a ne za podsticanje netrpeljivosti između dveju strana, koje su svakodnevno u prisnoj i humanoj komunikaciji. Uprkos medijskoj insinuaciji, pacijenti nisu naši "nepozvani gosti", koji su leđa okrenuli trpezi - piše u pismu.

Popovićeva se u otvorenom pismu "izvinila pacijentima koji nisu pozvani na slavu".

Napravljena je greška, jer na slavu se dolazi, na slavu se ne zove, ali smo u svakom slučaju mogli da učinimo više kako bi zajednički sa pacijentima obeležili ovaj praznik - piše Popovićeva.

Iako zaključuje da je Srbija "sekularna država i to je svima jasno", Popovićeva u svom otvorenom pismu nije ni na koji način pojasnila svoju raniju izjavu kojom je objasnila da je obeležavanje slave ambulante uvedeno da bi se zaštitilo zdravlje lekara.

Smatram da treba imati sekularno zdravstvo, ali se pre desetak godina desilo da je nekoliko radnika ambulante u par godina naprasno umrlo i onda su se svi zabrinuli i pala je odluka da se osvešta ambulanta i uvede slava - rekla je pre nekoliko dana.

Slava ambulante Sve spremno za slavu dok su pacijenti još u čekaonici; Foto: M. J.

Podsetimo, uz slavski kolač, sveću, vino i žito roditelji su sa decom na pedijatriji ambulante Rasadnik čekali pregled, jer su lekari slavili verski praznik, a sto je bio postavljen pre kraja radnog vremena.

Roditelji koji su se javili Južnim vestima, tvrdili su da je tog dana radno vreme ambulante bilo skraćeno i da su, umesto do 14:30, lekari decu pregledavali samo do 13 sati. Obrisani post Čestitka direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana, koju je ubrzo obrisao

Iako su građani negodovali zbog ovoga, lekar Radmila Popović, koja je bila domaćin slave, rekla je da zaposleni u ambulanti "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku".

Čak je i direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan uz fotografije sa proslave preko svog Fejsbuk profila Radmili Popović i ostalim zaposlenim lekarima čestitao slavu. Ipak, ubrzo je to obrisao.


Miloš Bošković: Crkvi nije mesto u zdravstvenom sistemu

I dok je niški odbor "Dosta je bilo" stao u zaštitu svoje funkcionerke Radmile Popović, narodni poslanik tog pokreta iz Niša Miloš Bošković je sporni događaj i njenu izjavu javno kritikovao preko svog Tviter profila.

Crkvi nije mesto u zdravstvenom sistemu. Srbija je sekularna država. Ovo nije trebalo da se desi, posebno ne sa članom DJB - napisao je Bošković na Tviteru.

Inače, saopštenje Pokreta "Dosta je bilo" koje je dostavljeno Južnim vestima, objavljeno je na njihovoj veb stranici

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dance

    20:46 // 19. 1. 2017.

    Direktor Jerkan nije obrisao cestitku sa facebook-a.

  • Milorad jerkan

    20:01 // 19. 1. 2017.

    Pogledajte fejsbuk i videcete da ništa nije brisano. Vaša istina.......

  • Dejan M.

    00:15 // 18. 1. 2017.

    Miloše bravo za principijelnost. Ako DJB bude bar delom nalik tvom dosadašnjem radu imate neke šanse.

    • Dragoljub J.

      23:27 // 18. 1. 2017.

      Jel mislite i na onu blamažu u Kesićevoj emisiji, gde se cela Srbija podsmeva načinu na koji naš poslanik Miloš Bošković traći svojih 2 minuta poslaničkog vremena??! Nemojte vi da određujete meru nečije "principijelnosti" i nemojte da bilo ko bude nalik njegovom dosadašnjem radu, koji je izuzetan, samo je malo nevidljiv i potpuno beskorisan i za DJB u Nišu i za sam Niš!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: