Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 17. 10. 2012.

| Politika

DS Blace: vlast zaposlila odbornike

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370-blace.jpg
Blace, zgrada opštine; foto: blacecaffe

Predsednik DS u Blacu i bivši predsednik opštine Nebojša Milosavljević kaže je 8 odbornika i članova njihovih porodica „darivano” za podršku aktuelnoj vlasti radnim mestima.

- Bez ikakvih pravnih posledica, ali i političkog žigosanja, novoformirana većina (DSS, G17 Plus, SPS) je samo za najkasnije mesec dana „darivala” odbornicima koji su je podržali radna mesta na budžetu opštine Blace ili u javnim preduzećima. Govorim o osmorici odbornika koji su naprasno dobili posao - kaže predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Blacu Nebojša Milosavljević.

On dodaje da su, pored odbornika, upošljeni i članovi njihovih porodica.

- Da zlo bude veće, jedan od odbornika je osuđenik na višegodišnju kaznu zatvora, pa kao takav nikako ne bi smeo da se nađe u državnom preduzeću. Sada je izgleda sve moguće, jer je u pitanju svako odborničko mesto, koje će opteretiti poreske obveznike, odnosno narod koji živi u ovoj sredini - kaže Milosavljević, koji je do 2011. godine bio predsednik opštine Blace.

On je istakao da su novoprimljeni radnici upošljeni bez sistematizacije i pokrića u lokalnom budžetu.

Predsednik opštine Blace Radoje Krstović kaže da su u pitanju neistine i da to svi u Blacu znaju.

- Milosavljević želi da skrene pažnju na sebe, jer ne može da podnese da nije na vlasti. Uz to, osoba koju pominje da je osuđena na kaznu zatvora je ista koju je on primio, a ne mi - naglasio je aktuelni predsednik opštine Krstović.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: