Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 23. 2. 2018.

| Politika

DS: Da li su nam pored SNS-a potrebni i domovi zdravlja?

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
DS Leskovac
Pozivaju vladajuću većinu da razmotri predlog o ukidanju Doma zdravlja, foto: B.A.

Iako se, prema rečima rukovodstva opozicione Demokratske stranke u Leskovcu, organizovanjem lekarskih pregleda u prostorijama Srpske napredne stranke tokom kampanje za izbore za Svete mesnih zajednica, krši Zakon o zdravstvenoj zaštiti, naprednjaci ne vide zašto bi pregledi bili problem jer, prema njihovim rečima, na taj način pomažu građanima.

Zakon o zdravstveoj zaštiti, objašnjavaju u DS-u, jasno govori o tome gde se, pod kojim uslovima i ko može vršiti zdravstvene preglede, a to "svakako nisu raznorazne prostorije i stranačke kancelarije".

Ako već, dodaju u ovoj stranci, lekarske preglede potpuno volonterski obavljaju aktivisti vladajuće stranke u stranačkim prostorijama, zašto se izdvajaju sredstva za zdravstvo i zbog čega postoje ustanove koje se bave primarnom zdravstvenom zaštitom. Vladajuću većinu zbog ovoga, poručuju iz ove stranke, pozivaju da razmotre predlog o gašenju Doma zdravlja. DS Umesto pregleda, završiti započete infrastrukturne projekte, foto: B.A.

Zašto onda postoje sve te ustanove, čiju su funkciju očigledno preuzele političke stranke? Smatramo da je to žalosno i tragikomično. Preglede treba vratiti tamo gde im je mesto - u ambulantama, a ne raznoraznim prostorijama - zaključuju u DS.

Oni dodaju i da je apsurdno da neka poliklinika ili firma ustupi aparat na korišćenje političkoj stranci, a ne ambulanti. Ako već postoji opravdan razlog, pitaju u DS, zašto se ne nabave novi aparati.

S druge strane, prvi čovek naprednjaka u Leskovcu i aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da ne vidi ništa loše u tome, jer se na taj način pomaže građanima i dodaje da ovakve akcije traju već 5 godina svakog vikenda. goran cvetanovic Prvi čovek naprednjaka u Leskovcu u ovome ne vidi ništa loše, foto: B.A.

Obaveza je svih nas koji se bavimo politikom da pomažemo građanima. Kamo sreće da svaka politička opcija da svoj doprinos - rekao je Cvetanović.

On dodaje i da se u tim akcijama pregleda preko 1.000 ljudi, ali i da su na isti način radile i političke opcije pre njih.

Podsetimo, izbori za Savete 139 mesnih zajednica u Leskovcu održaće se 4. marta, a opoziciona Demokratska stranka u ovom gradu bojkotuje izbore zbog nekoliko kršenja demokratskih principa u toku izbornog procesa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dosta Vise

    12:53 // 24. 2. 2018.

    Zasto narod sve ovo trpi?

  • Miloš

    10:09 // 24. 2. 2018.

    Njihove prostorije su više kao frizerski saloni a ne DZ, jer tamo narod ide da ih šišaju!

  • sozontije

    04:42 // 24. 2. 2018.

    Rade i kolonoskopiju,da budu sigurni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: