Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 12. 9. 2015.

| Politika

DS: I Miloševića su prve ošamarile Nišlije

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Miting Demokratske stranke
Opozicija u kampanju krenula iz Niša; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Mitingom u Nišu Demokratska stranka je i formalno otpočela predizbornu kampanju za lokalne i pokrajinske izbore. Lider demokrata Bojan Pajtić poručio da su spremni i za republičke.

Miting-DS Foto: Vanja Keser / Južne vestiSkup je otvorio Marko Stepanović nekadašnji voditelj popularne emisije "Mentalno razgibavanje". On je podsetio da je ta emisija ukinuta zbog šala na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića, što je okarakterisao kao "čin dostojan severno-korejskog diktatora".

Niš je udario prvi politički šamar Slobodanu Miloševiću i on se nikada od toga nije oporavio. Po tom oprobanom receptu, pobedićemo diktatora na lokalu, a onda u celoj Srbiji! - poručio je Stepanović.

Okupljenim građanima su se obratili i predsednik niškog odbora DS Miodrag Stanković, predsednik Udruženog sindikata Sloga Željko Veselinović, jedan od lidera Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, ali je prvi aplauz dobio predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Zoran-Zivkovic Zoran Živković; Foto: Vanja Keser / Južne vestiNekadašnji gradonačelnik Niša i premijer Srbije je uobičajeno oštro prozvao republičku vlast, naročito Srpsku naprednu stranku i "zamolio građane da ga ne teraju da bira reči".

Kad sam rekao u Parlamentu "Stoka jedna" birao sam tu reč 5 minuta. Verujte mi, to je najblaža reč koju sam mogao da kažem - rekao je Živković.

Živković se u svom govoru osvrnuo na "one koji su napravili SNS i one koji su je doveli na vlast". On nije izgovorio imena, ali je naveo da je reč o onima koji su "izdali Demokratsku stranku i pobegli iz nje samo dan pred početak izborne kampanje", aludirajući na Borisa Tadića.

Svoje obraćanje građanima aktuelni lider Demokratske stranke, koji je najavljen kao "budući premijer Srbije", Bojan Pajtić je otpočeo kritikom na račun lokalnih vlasti u Nišu.

On je naveo da su plate u Nišu među najnižima u zemlji, a da su "Nišlije koje su uvek raspoložene za šalu, sada deprimirane, očajne i demotivisane".

U Niš se ne dolazi. Iz Niša se beži - rekao je Pajtić.

Bojan-Pajtic Bojan Pajtić; Foto: Vanja Keser / Južne vestiPajtić je dodao da je Niš "građen, branjen i slavljen vekovima", i da je, kako je rekao, do juče cela Evropa pitala "Kude je taj Niš?", ali da tek sada zna jer su "ali zna zato najbolja deca otišla iz Niša u tu Evropu".

Zato danas majke i bake uče da se služe Skajpom i Vajberom, da bi videli svoje sinove i unuke, da bi ih pitali kako su. Možeš Vajberom i Skajpom i da se čuješ i da se vidiš, ali ne možeš da zagrliš, ne možeš da poljubiš - rekao je Pajtić.

Lider demokrata je zaključio da Srpska napredna stranka najveće šanse za pobedu ima samo zato što na izbore izlazi oko 40 % građana, a 40 % izašlih glasa za SNS.

Nešto manje od 40 posto na nešto manje od 40 posto je manje od 20 posto ljudi. Ne može cela zemlja biti taoc manje od 20 posto ljudi. Zato glavu gore i olovku u ruke! - rekao je Pajtić.

Pajtić je dodao da će "ova noćna mora biti završena ako izađene za izbore i kažete onima koje volite da izađu na izbore", a će onda olovka koju će poneti biti "baklja kojom ćemo osvetliti Srbiju".

Mitingu održanom na platou ispred "Kalče" je prema organizatora prisustvovalo oko 7.000 ljudi, dok policajci koji su obezbeđivali skup procenjuju na "1.500 do 2.000".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sanja

    14:59 // 14. 9. 2015.

    Sramota je da sedite po kaficima i uz neskafu tvitujete i prebrojavate ljude koji su izasli na miting i pljujete po svemu, a ne ustanete i pridruzite se borbi protiv najgore vlasti ikada, koja je za tri godine upropastila sve sto je ikada vredelo u Nisu!!! Nece vam idealni vodja pasti s neba ako se sami ne izborite za njega, vec ce vam grad voditi neznalice kao sto su ovi u sadasnjoj vlasti!!!!

    • lepa

      17:14 // 14. 9. 2015.

      Ne pada mi na pamet da se birim za bilo kog Vođu, idealno ne postoji. Da uopšte nešto znaš o politici znala bi da su ljudi kvarljiva roba, i da će bilo koja vlast i najboljeg čoveka da pokvari. Na zapadu su se bar malkice izborili za vladavinu prava, a ne ljudi. A vi ljubite noge Vođama-plavim, žutim, ili crvenim, tako vam i treba, zato i propadamo.

    • sanja

      18:50 // 14. 9. 2015.

      Sami se zalite da nemate za koga da glasate, nemate opoziciju. Ne izlazite na izbore! Ne izlazite na proteste! Zato i imate Vladu koja ne postuje Ustav, ne postuje vladavinu prava ni svoje gradjane. Pronadjite svog kandidata, osnujte stranku, kandidujte se na izborima pa uredite ovu zemlju, a nemojte da se samo zalite kako su svi losi i kvarni. To je zakonit put, ostalo je bezvlasce!!!!!

    • lepa

      00:57 // 15. 9. 2015.

      Moj glas više neće dobiti niko jer ga ne zaslužuje i jer ne želim da učestvujem u cirkusu. Jel treba da glasam za iste ljude koji su do juče jahali ovaj grad? Ili za neku drugu stranku koja je puna preletača? Ili za neškolovanu, nepismenu fukaru? Šta da glasam kad izbor ne postoji...

    • sanja

      15:39 // 15. 9. 2015.

      To ti i kazem, lepa, stvori novi izbor, inace ces zauvek ziveti u bezvlascu, haosu i primitivizmu! .....a, mozda je tebi lepo tako!

  • tamo neko

    13:18 // 14. 9. 2015.

    Ajmo da skratimo ovu agoniju i da odjedared sve resimo...glasajmo svi za radikale!!!

  • Đokista

    11:39 // 14. 9. 2015.

    Žuti opet mitinguju i žutuju, ovi što sada "jažu" i oni će da otputuju, a na predstojećim izborima birajmo dr Đokicui Jovanovića za gradonačelnika!Takav nam treba a ne ovi već viđeni izlizani prevaranti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: