Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 20. 9. 2018.

| Politika

DS: Još jedno niško preduzeće pred kolapsom

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
tržnica
Niški DS traži da se iznesu podaci o finansijama "Tržnice"; foto: JV arhiva

Finansijska situacija u kojoj se našlo Javno komunalno preduzeće Tržnica, koje se bavi pijačnim uslugama, zabrinula je niške demokrate. Posle blokade računa i pozajmice od drugih niških preduzeća, ali i uvećanja dozvoljenog minusa koje je odobrilo Gradsko veće, iz Demokratske stranske strahuju da bi Tržnicu mogla da snađe sudbina Gorice.

Zbog toga, navode demokrate u saopštenju, zahtevaju od gradske vlasti, kao i rukovodstva preduzeća, da u javnost iznesu konkretne finansijske podatke i da se pozabave problemima u Tržnici.

Demokratska stranka izražava bojazan da je još jedno niško javno preduzeće pred kolapsom u kakvom se sada nalazi JKP Gorica. Pre tri meseca direktor je najavio da će leto doneti povećanje broja zakupa tezgi i samim tim povećanje prihoda. Očigledno da ova pozajmica i blokada ukazuju da se predviđanja direktora nisu ostvarila – navode demokrate.

Iz niškog DS-a se pitaju i kako je moguće da je Tržnica u finansijskim problemima ako joj je prošle godine vraćeno više od 100 lokala, a iz Gradskog odbora ove stranke imaju još nekoliko pitanja vezana za poslovanje niškog javnog predueća.

Šta se dešava sa uvozom 20 tona limuna, za koje je direktor izjavio da je to dobar poslovni potez i da je cela količina prodata, a svedoci smo da su velike količine limuna završile u kontejneru. Šta se dešava sa najavljenim preseljenjem cvetne pijace na lokciji OTC, od koje očigledno i u 2019. godini nema ništa, jer se ništa tamo ne radi. Da li se planiraju neka investiciona ulaganja u osavremenjavanju gradskih pijaca? Zašto je doneta odluka da se zabrani parkiranje pored Durlanske pijace i ko od toga ima koristi – pitaju se demokrate.

Podsetimo, na poslednjem Gradskom veću usvojena je odluka da se Tržnici poveća dozvoljeni minus sa 30 na 60 miliona, a direktor Goran Đorđević je kazao da će se ova pozajmica koristiti samo prilikom iznenadnih troškova kakvi mogu da budu prinudna naplata, sudske odluke i slično. Inače, da Tržnica posluje sa gubitkom pokazao je šestomesečni finansijski izveštaj, pa je ovo preduzeće dočekalo leto sa minusom većim od 3 miliona dinara. Zbog naplate duga za struju Tržnica je bila u blokadi, te se zadužila kod drugih preduzeća.

Pored finansijskih problema, u Tržnici se skoro desila i afera "limun", kada je više od polovine od 20 tona ovog voća propalo, a plaćeno je od para preduzeća. Međutim, Đorđević je tada rekao da Tržnica zbog toga nema gubitke, a nakon poslednje sednice Veća je tvrdio da se finansijska situacija u preduzeću stabilizuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    09:56 // 21. 9. 2018.

    Ovi nazadnjaci upropastise sve! Strasno!

  • Sojke

    09:37 // 21. 9. 2018.

    Radovan takav kakav je bar je znao nesto, ovo sad je nedaj boze ... nekim ljudima bolje ide kad fotoaparat drze u rukama nego da vode javno preduzece ili da se bave politikom

  • Aperkat

    04:59 // 21. 9. 2018.

    Sada ce naprdnjacima,sa vecernjim fakultetima da padne na pamet da ih fuzionise sa parking servisom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: