Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 21. 4. 2016.

| Politika

DS: Na adrese Vranjanaca pozivi za nepoznate glasače

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
ds-vranje.jpg
Demokrate trvde da na adrese Vranjanaca stižu pozivi za nepoznate glasače; foto: I.M.

Vranjski odbor DS-a ukazao je danas na neregularnosti i mogućnost lažiranja rezultata izbora, nakon što su, kako tvrde, na adrese nekih Vranjanaca stigli pozivi za ljude koji nikada tu nisu stanovali.

Oni su pozvali Vranjance na čije adrese su stigli ovakvi pozivi za nepoznate ljude da im se jave kako bi na vreme reagovali.

Na adrese više naših sugrađana stigli su pozivi na ime nepoznatih ljudi koji nikada nisu tu stanovali. Karakteristike republičke vlasti do sada su bili lažni ugovori i diplome, a sada se pojavljuju i lažna prebivališta - kažu demokrate.

Navode da su već 3 takva primera prijavili Radnom telu Republičke izborne komisije za Pčinjski okrug i OEBS-u.

I nastavićemo da prijavljujemo. Izborna volja građana je neprikosnovena i niko nema prava da se poigrava time i falsifikuje izborne rezultate – navode iz DS-a.

Iz te stranke dodaju da su i ranije otkrivali pokušaje izbornih krađa i da će, uz pomoć građana koji im se javljaju, nastaviti to da rade jer Vranjanci dobijaju biračke pozive za nepostojeće stanare.

Sa druge strane, koordinator Republičke izborne komisije za Pčinjski okrug Nenad Antić napominje da Gradska uprava šalje pozive na osnovu jedinstvenog spiska birača koji je zatvoren 8. aprila, dakle sve izmene koje su prijavljene do tada - prijavljene su gradskoj komisiji, a da je nakon tog datuma za promene bilo zaduženo ministarstvo.

Antić napominje da on nema informaciju da su prijavljeni bilo kakvi nedostaci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: