Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 30. 10. 2014.

| Politika

DS: Niš na privrednoj nizbrdici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ds
Stanković pozvao milionere na štednju, a ne srednju klasu

Posle 2,5 godine aktuelne vlasti, u niškom odboru Demokratske stranke kažu da je evidentno da građani lošije žive, da nema investicija, radnih mesta, ali da ima talasa poskupljenja, problema sa grejanjem, a vrhunac su mere štednje Vlade Srbije.

Teška situacija u Nišu, prema mišljenju v.d. predsednika niškog DS-a Miodraga Stankovića, prisutna je poslednje 2,5 godine, a kako kaže, ubuduće će biti još teže.

Jug Srbije ionako je poznat po niskoj stopi, niskom proseku plata i penzija, pa su merama štednje građani ovog dela Srbije i Niša dovedeni na rub propasti. Smanjenje plata i penzija negativno će se odraziti i na gradski budžet u koji se sliva novac od poreza na dohodak, a sa padom potrošnje sigurno da će pasti i naplata lokalnih taksi i poreza - kaže Stanković.

Niš beleži, prema podacima Stankovića, i pad industrijske proizvodnje za 52 odsto, a istraživanja pokazuju da dve trećine mladih želi da napusti Niš.

Najavljena štednja pogađa srednju klasu, a bez srednje klase, kako kaže v.d. predsednik, nema ni demokratije.

Demokratska stranka zato traži da se mere štednje primene na 20.000 milionera u Srbiji. Da se uvede progresivno oporezivanje, da se uštede ostvare kroz racionalizovano poslovanje u javnom preduzeću. Da se vidi da li su potrebni svi zamenici, pomoćnici i predsednici komisija - kaže Stanković.

Kako glavni put oporavka Stanković navodi dovođenje novih investitora u Niš, a i pored optužbi aktuelne vlasti da je za trenutno stanje kriva upravo Demokratska stranka, Stanković kaže da je u periodu dok je DS činio većinu bilo dobro i "da su i Nišlije i Nišlijke tada videli perspektivu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    08:27 // 31. 10. 2014.

    ma, svi ste vi isti,od pocetka visestranacja!unistili ste grad,gledajuci samo svoje interese!briga mnogo pajtica i vucica za nis,gangrenu srbije!

  • Marko

    08:22 // 31. 10. 2014.

    Ovo me podseca na 90-e,samo napred demokrate!

  • dr Jakov Zlatar

    08:13 // 31. 10. 2014.

    DS je jedina opozicija uz Novu stranku i LDP a te političke organizacije jedine imaju intelektualni potencijal za borbu protiv režima.Ostale stranke su na nivou slavske inteligencije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: