Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 1. 9. 2023.

| Politika

DS - SNS: Političke tenzije u Prokuplju zbog prodaje lokala u centru grada

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
apoteka lokal
Prodaja lokala u centru grada izazvala različite reakcije; Foto: Lj. M.

Prodaja lokala u centru Prokuplja u kome je decenijama bila smeštena Gradska apoteka izazvao je oprečne reakcije kako građana tako i stranaka na političkoj sceni u tom gradu. Najpre je sinoć na mejl adresu novinara oko 21:30 stiglo saopštenje Opštinskog odbora DS u Prokuplju, a i pored činjenice da to niko od medija još nije objavio, nešto posle 23 sata usledio je odgovor prokupačkih naprednjaka na reči demokrata.

Zanimljivo je da je i meil lista na kojima je poslano i prvo i drugo saopštenje potpuno identična. Zgrada Prokuplja Gradska vlast u Prokuplju odlučila da proda lokal u centru grada; Foto: Lj. M.

Ovo nije prvi put da SNS odgovara na naša saopštenja i pre nego da su objavljena u medijima. Ne znam o čemu se radi, očigledno da na neki način dolaze do naših mejlova - kaže Slaviša Momčilović iz predsednik Gradskog odbora DS Prokuplje.

Pojašnjava da je prodaja prostora od preko 400 metara kvadratnih u centru grada firmi koja je osnovana prošle godine samo je još jedna u nizu sumnjivih odluka i ima za cilj uništavanje gradskih resursa zarad nečijeg bogaćenja.

Iz Demokratske stranke pozivaju nadležne institucije da preispitaju sve odluke koje je lokalna vlast koju predvode naprednjaci donela, smatrajući ih "pogubnim" za grad i građane.


Naprednjaci znali šta piše u saopštenju DS-a pre objavljivanja

U odgovoru na neobjavljeno saopštenje DS-a, prokupački naprednjaci navode da su zlurade i tendenciozne tvrdnje predstavnika GO DS Prokuplje po pitanju koncesije Apoteke Prokuplje i prodaje lokala u kome je smeštena Gradska Apoteka u tom gradu.

Za građane nije od značaja da li je osnivač grad ili neko drugi, pacijenti dobijaju potrebne lekove čak i po povoljnijoj ceni. Dalje, treba razjasniti da je pod koncesiju data farmaceutska delatnost, a imovina je ostala vlasništvo grada i ove stvari treba razdvoji. Delatnost obavlja koncesionar na određeni period, a zgradom apoteke raspolaže lokalna samouprava koja je odlučila da istu ponudi na javnu prodaju gde su mogućnost imali da učestvuju svi zainteresovani subjekti i nadmeću se u visini cene - kažu prokupački naprednjaci.

Dodaju da je početna cena lokala koji je prodat u centru Prokuplja utvrđena od strane Republičke poreske uprave.


Nisu prijavili saznanja o zloupotrebama DS

Naprednjaci u Prokuplju navode i veliki broj nepravilnosti i zloupotreba u Apoteci, za vreme dok su na vlasti bili predstavnici Demokratske stranke, od finansiranja rada odbora DS, fiktivnih nabavki oko radova u Apoteci, dodeljivanju poslova po mnogo većoj ceni firmama bliskih tada DS-u, plaćanje privatnih računa od strane dovaljača apoteke, čak i odlazak funkcionera DS na egzotične destinacije o trošku dobavljača apoteke.

Naprednajci tvrde i da je u vreme kada je istaknuti funkcioner DS bio direktor Apoteke Prokuplje, iz te ustanove su se plaćali veliki kafanski računi sportskih klubova, te da je visoki funkcioner DS i direktor „stvorio uslove“ da mu se isplati otpremnina od 10.000 evra za samo nekoliko godina rada na poziciji direktora.

Postavlja se pitanje da ukoliko su znali i imaju dokaza za sve zloupotrebe predhodne vlasti, zašto naprednjaci ni posle 12 godina nisu podneli krivične prijave kako bi se pronašli odgovorni koji su navodno kroz razne poslove i malverzacije nezakonito trošili novac tada apoteke u državnom vlasništvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojan iz Bumburek

    16:55 // 1. 9. 2023.

    Zadužujemo se.
    Krckamo babovinu.
    Proćerdali smo dedovinu.
    A hvalimo se da lepo živimo.
    Što je pet generacija sticalo, jedna rasprodaje.
    Sutra će reći, nemamo prostora za dečji vrtić.
    Kako bi imali, kad ste sve rasprodali i uništili ?

  • Rektor

    13:03 // 1. 9. 2023.

    Prepucavaju se Čomićkini, Vesićevi i kadrovi Sinišini, ko će više da apne od države i naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: