Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 5. 4. 2012.

| Politika

DS, SPS i SNS i dalje nisu predali liste

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
glasačka kutija

Iako je do kraja izborne kampanje ostalo manje od 30 dana, lokalni odbori DS i SPS još nisu predali liste za učešće za izbore. a iz SNS najavljuju da će to učiniti u petak.

U Gradskom odboru Demokratske stranke, trenutno najjače niške partije, demantuju glasine da je reč o unutarstranačkim sukobima i tvrde da je sve samo deo strategije.

- Potpise smo sakupili, dokumentacija je pripremljena, tako da je isključivo pitanje naše strategije kada će lista biti predata - kaže portparol DS u Nišu Dragana Stojanović Krstić.

Stojanović nije želela ni da otkrije ko će biti prvi na izbornoj listi, a nije želela da komentariše ni potencijalne kandidature za gradonačelnika.

- Mi imamo nekoliko veoma dobrih kandidata za gradonačelnika, ali njega ne biraju građani već se bira u Skupštini grada i mi možemo govoriti isključivo o kandidatima za Parlament - rekla je Stojanović.

Gradski odbor SPS u Nišu danas nije održao redovnu konferenciju za novinare, a predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljub Vlajković takođe odbacuje glasine da u toj stranci postoji sukob oko pozicija na izbornoj listi.

- Danas je trebalo da bude odlučeno za predsednika Srbije, pa smo mi čekali da vidimo šta ćemo. Zbog toga nije bilo konferencije. Ali, ne, sukoba u stranci nema. Danas smo tek u sudu overili koalicioni sporazum sa Jedinstvenom Srbijom i PUPSom. Od danas krećemo sa skupljanjem potpisa i sledeće nedelje predajemo listu - kaže Vlajković.

Predsednik Gradskog odbora SNS u Nišu dr Zoran Perišić kaže da je ova stranka već predala liste kandidata u nekoliko niških opština, a da će sutra predati i za Skupštinu grada.

- Potpisali smo koalicione sporazume, prikupili potpise, još nam samo nedostaje nešto malo dokumentacije samih kandidata, ali to ćemo rešiti u toku večeri i verujem da ćemo već sutra tokom prepodneva predati konačnu listu - kaže Perišić.

Perišić kaže da će se lista zvati "Koalicija Pokrenimo Niš - Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret snaga Srbije, Pokret socijalista", a da broj pod kojim će lista biti nije bitan.

- Zaista, nismo opterećeni brojem na glasačkom listiću. Računam da svi koji dolaze da glasaju da su pismeni i da će pročitati ime liste za koju glasaju - kaže Perišić.

Do sada je Gradska izborna komisija potvrdila 6 izbornih listi - URS, DSS, koalicije oko LDP, Dveri, SRS i Reformističke stranke. Rok za podnošenje kandidatura za lokalne izbore ističe 20. aprila u ponoć.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    21:54 // 5. 4. 2012.

    Bože,ŠTA treba da se desi pa da se grad NIŠ konačno oslobodi jednog Mileta Ilića i Miloša Simonovića.ISTI su ,ko slika u ogledalu....BILO KO ,biće bolji od njih....pomozi Bože....

    • Mila

      01:01 // 6. 4. 2012.

      U pravu ste, i to ne samo njih! Svi su se smenjivali na vlasti i opet imaju smelosti da nas lazu i pricaju kako oni umeju bolje. A pokazali su da ne umeju. Dosta je! Ne dajte, ljudi, da nas opet obmanjuju! Glasajte za BILO KOG ko nije bio na vlasti.

  • Branislav Petrovic

    21:02 // 5. 4. 2012.

    Sto se mene tice bilo bi odlicno kada bi neka od ove tri stranke "zaboravila "da prijavi listu.
    Pre svega mislim na presvucene crvene i radikalske disidente.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: