Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 6. 3. 2015.

| Politika

DS: Sve više Nišlija na socijali

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ds
DS Niš: Domaćini spali na kazan

U toku 2014. godine pomoć Centra za socijalni rad u Nišu zatražilo je ukupno 40.667 osoba, što je za 6,3 odsto više nego prošle godine, a čak 23,5 odsto više nego 2012. godine, kažu u niškom odboru Demokratske stranke.

Podaci koje je DS dobio u Centru pokazuju da 15 odsto Nišlija koristi neki vid socijalne pomoći.

Sva je prilika da će se radnici niških firmi koje odlaze u stečaj pridužiti onima koji se hrane u Narodnoj kuhinji gde obroke svakodnevno uzima više od 1.200 niških porodica. Strpljenje, koje traži premijer Vučić, praveći sebi manevarski prostor za još neki Beograd na vodi, ili čardak ni na nebu ni na zemlji, definitivno nestaje naročito u svetlu najave novog povećanja cena struje od narednog meseca. Ugrožena puka egzistencija Nišlija ne ostavlja mesta za čekanje obećanog boljeg života - kažu niške demokrate.

Demokrate poručuju da je zbog trenutne situacije u zemlji, “vreme da se povuče ili aktuelna vlast ili crta”.

Premijer Vučić izneverio je svoje glasače, izneverio je Srbiju i izneverio je sebe, jer i njegove čuvene konferencije za štampu sve češće izostaju - kažu u niškom DS-u.

Iz ove opozicione stranke poručuju da uskraćivanje informacija o ključnim događajima u zemlji, kao što su uslovi koje je postavio MMF, otvaraju prostor za nova zaduženja Vlade, umesto stvaranja prostora za investicije.

Uzimanje kredita su odbornici niškog DS-a kritikovali i juče na sednici niške Skupštine kada se govorilo o zaduživanju Grada kod Evropske banke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BoyNick

    06:04 // 8. 3. 2015.

    Еи и Машинска су 1999.године биле успешне фирме са великом производњом и реализацијом, а онда су 2000. године дошли жути, приватизовали је и све је стало. Да ли све баш тако било?

  • BoyNick

    06:01 // 8. 3. 2015.

    Најстрашније је то што су убедили своје следбенике да је за све крива искључиво приватизација (иако се то и даље ради ЈАТ, железара), а раскид тржишта и ратови нису уопште битни.

  • zlatimir ilić

    21:35 // 7. 3. 2015.

    slika i ton govore sve
    https://www.youtube.com/watch?v=Pt7HQP1Xwho&list=UUH2zNCsNHi9bbRbZ_QySQpw

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: