Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 27. 4. 2018.

| Politika

DS: Zelena zona trebalo je da poboljša položaj poljoprivrednih proizvođača ovog kraja

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
ds leskovac
Demokrate kritikuju industrijalizaciju Zelene zone, foto: arhiva JV/ B. A.

Iako podržavaju otvaranje novih radnih mesta, iz gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu poručuju da je Zelena zona, u čijem delu polako niče fabrika kompanije Delfi, trebalo da podstakne poljoprivredu i poljoprivredne proizvođače ovoga kraja, a na da se pretvori u industriju.

Zelena zona, saopštavaju iz DS, napravljena je u vreme kada je ova stranka bila na vlasti i planirano je da se na njoj vrši celokupan otkup, skladištenje i prerada poljoprivrednih proizvoda iz Leskovca i okoline, kao i formiranje produktivne berze.

Umesto da iskoristimo komparativne prednosti koje nam pružaju klimatko-geografski uslovi, lokalna vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom rešila je da poljoprivredne proizvođače ostavi na milost i nemilost prekupaca bez mogućnosti da odlučuju o ceni i plasmanu svojih proizvoda - kažu leskovačke demokrate.

Umesto da u Zelenoj zoni, dodaju, direktno bude zaposleno između 5 i 6.000 ljudi, od koga bi indirektni benefit postojao za 20.000 stanovnika leskovačkog kraja, pokušaj stvaranja industrijske zone jasno pokazuje neznanje, bahatost i nebrigu ove vlasti za, kako su i sami na početku mandata govorili, razvojnu šansu privrede.

Podsetimo, uređenje ovog prostora počelo je avgusta 2011. godine. Nakon što su kompanija Develey iz Minhena, koja se bavi proizvodnjom kečapa i senfa i privredno društvo Al-Rafideen za proizvodnju pirea odustali od izgradnje pogona na ovom prostoru, deo zemljišta je, bez naknade, dobila američka kompanija Delfi koja će u ovom delu proizvoditi električne instalacija za automobilsku industriju.

Kompanija Delfi bi, prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, trebalo da zaposli više od 2.000 radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goca

    02:45 // 28. 4. 2018.

    Hvala za ovaj tekst.Sve je tacno tako.Evo u Nisu:Lozni kalem-25ha,Vinogradarski institut-20ha,Medjurovo-20ha-to su kako im sami nazivi kazu plodna zemljista na kojima se gajilo voce i povrce.E,odsada ce se jesti povrce iz supermarketa.Ali, narodu bila teska motika,a ova vlast unisti svu plodnu zemlju.Narode, cuvaj svoju rodnu i plodnu zemlju, kao sto si shvatio da treba da cuvas i svoj aerodrom.

  • Овца за шишање

    16:33 // 27. 4. 2018.

    Како се осећате као неки који су ове најнеспособније довели на власт?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: