Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:59, 19. 3. 2016.

| Politika

DS iz Vranja otpočela kampanju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Miting DS
Živeti normalno. Živeti sada; Foto: JV

Žestoko kritikujući vlast oličenu u SNS lideri koalicije okupljene oko Demokratske stranke i zvanično su otpočeli kampanju pred predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić se na početku svog obraćanja zapitao „koga Srbija pobeđuje“, prozvao naprednjake i pozvao ih "da makar na dva sata sednu bez pljuvanja i argumentovano" iznesu rezultate ko je šta uradio.

Pobeđuje li Srbija u svetu? Na žalost, ne. Mi smo 7. najbednija ekonomija na svetu i 4. najtužnija zemlja na svetu. Naša Vlada je zvanično među 10 najnesposobnijih Vlada na celoj kugli zemaljskoj. Pobeđuje li Srbija u Evropi? Na žalost, ne. Srbija je jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope. Pobeđuje li Srbija u regionu? Na žalost, ni tu. Srbija je danas ekonomski najslabija država regiona. Imamo najniže plate, najniže penzije, najmanji rast društvenog bogatstva. Svi drugi su bolji od nas – rekao je Pajtić u Vranju.

On je istakao da su poraženi "oni koji su učili škole i završavali zanate, vredni i pristojni, svi koji poštuju zakone i plaćaju račune, oni koji hoće da žive od svog znanja i od svog rada, svi nevoljni i nemoćni".

Lider demokrata je ove izbore okarakterisao kao svojevrsni referendum, odnosno "poslednji voz".

Pre dve godine su uspeli da prevare Srbiju: slušala je samo propagandu, obmane i obećanja. Hajde sad da vidimo rezultate. To se jedino računa! Šta su uradili za građane Srbije? - rekao je Pajtić.

Pajtić je pozvao naprednjake da "najkasnije do 31. marta saopšte ono što građani moraju da znaju".

Nema dalje vladavine ako ljudima u Srbiji ne kažu… Šta su konkretno napravili u Srbiji za četiri godine? Javnost ne zna. Gde je otišlo 10 milijardi evra za koje su nas zadužili? Ne zna se. Kako su tačno 4 godine trošili pare građana iz budžeta? Kako je potrošen novac za odbranu od poplava? Ne zna se. Šta piše u ona preostala tri ugovora o prodaji JAT-a? Šta piše u menadžerskim ugovorima u "Železari" Smederevo? Ne zna se - zaključio je Pajtić.

Lista koju predvodi Demokratska stranka će se na parlamentarnim izborima zvati "Za pravednu Srbiju - Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)", a na glasačkom listiću će biti pod brojem 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubisa

    08:23 // 20. 3. 2016.

    Svi su isti

    • Nisam kupio diplomu

      16:11 // 20. 3. 2016.

      Ti si verovatno razočarani član SNS koji kad ne zna šta da kaže lepo o sadašnjoj vlasti, onda govori ovu otrcanu frazu. E pa nisu, ima puno boljih!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: