Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 14. 9. 2019.

DS o otimanju konja od strane "Srbske časti" u Nišu: Paramilicija brutalno krši Ustav i diskriminiše Rome

srbska čast "Srbska" čast "prevaspitava" 17-godišnjaka u njegovoj kući, a onda mu oduzimaju konja; printskrin/video Bojan Stojković

Kao zastrašivanje građana i diskriminaciju Roma ocenila je Demokratska stranka upad "Srbske časti" u naselje Crvena zvezda u Nišu, gde je njihov osnivač Bojan Stojković "prevaspitavao" mladića koji je tukao konja i oduzeo životinju. Demokrate su upozorile da jedino institucije republike mogu na osnovu sudskih presuda da oduzimaju imovinu građana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Aleks

    12:42 // 14. 9. 2019.

    Rom na slici lici na Kristijana Ronalda!

  • niski76

    12:52 // 14. 9. 2019.

    Slazem se delimicno ali brate dok nasi organi reaguju ovaj konj bi mozda bio mrtav!

  • Miloš

    13:24 // 14. 9. 2019.

    Molim "Srbsku čast" da oduzme hotel na Pančićevom vrhu gradjen bez dozvole, da oduzme Jutki sekretaricu, vrate aerodrom Nišu, upadne kod Bulatovića jer na zelene površine dozvoljava izgradnju zgrada, uhapsi fašiste na niškom keju, uhapsi Bulatovića i većnike zbog crnog vazduha zimi, uhapse crnokošuljase sto kombijem teraju Rome na glasanje! Hitno primeniti zakon o poreklu imovine na Stojkovića!

  • Zvončica

    13:25 // 14. 9. 2019.

    Nikog nema da zaštiti životinje! Setite se konja koji se ubio skoro, ubio! Zbog koga? Tih istih ljudi koji ih maltretiraju! Pozdrav i podrška ovoj organizaciji.

  • Verko

    13:55 // 14. 9. 2019.

    Poruka Bojanu i svim onim latentnim momcima koji su "zatvoreni u ormanu" da što pre izađu iz njega, da olakšaju i sebi i drugima život.

  • Jeste

    14:29 // 14. 9. 2019.

    Pa na ulaz u Niš postoji saobraćajni znak zabrana za konje

  • Ilić

    14:49 // 14. 9. 2019.

    Sram Vas bilo, ja sam glasao za Demokratsku stranku godinama. Nastavili ste da koristite rome za svoj populizam. Pa Vi ste ih sve prizvali sebi znamo kako u Vlasotincu.
    Sram Vas bilo

  • Pamplonac

    14:54 // 14. 9. 2019.

    U koridu s njim, pa tamo nek udara razjarene bikove.

    • Dimitrije

      16:33 // 14. 9. 2019.

      Šibaju botovi pa rasturaju.
      Sada je i ova akcija organizovanog oduzimanja konja više nego jasna.
      Vučić bi zavadio i dva oka u glavi...

  • Marks

    15:01 // 14. 9. 2019.

    Znaci divlji zapad. Svako uzima sta hoce. Mogu ja da uzmem necija kola ako vidim da nisu u dobrom stanju i ne odrzavaju se? Da lrisvojim neciju kucu jer smatram da se fasada raspada, trava ne sisa i vlasnik ne cini nista povodom toga?

    • Dimitrije

      16:35 // 14. 9. 2019.

      Zvezdan Milovanović ti očigledno poručuje da ne možeš.

  • Меда

    16:07 // 14. 9. 2019.

    Па што ДеЕс није то регулисао кад су били на власти?

    Могли су да донесу закон о парамилицији и паравојсци, о извршитељима, о скоро свему... али авај... идеје долазе само док се борави ван власти, оне пресахну доласком на исту и враћају се након смакнућа.
    Какве ли ће тек идеје имати ЕсЕнЕс кад они буду смакнути ако су овако "добри" на власти?

    • mika

      21:14 // 14. 9. 2019.

      Kako vam je slaba memorija. Na vlasti su bili posle katastrofe deset godina i cetiri izgubljena rata koje su vodili bas ovi isti sto su sada na vlasti. Od raspadnutog sistema napravili drzavu i ekonomiju i napravili otvoreno drustvo i fer i demoktratske izvore. A onda su ovi tvoji fasisti naucili da angazuju placene botove i prodaju demagogiju i uzeli vlast. Sad vise nema fer izbora

  • Mile

    17:00 // 14. 9. 2019.

    Vi da ćutite, Vi ste podigli to naselje, vašim manipulacijama, i nametnuli ogromno breme budućim generacijama.

    • miki

      21:20 // 14. 9. 2019.

      Zasto je podizanje naselja za nekog breme? Vi i vas komentar ste najbolji pikazatelj koliko je ova fasisticka vlast zastranila. Mrznja i otvoren rasizam. Razbili smo njuske fasistima jednom, pre 75godina, razbicemo ih opet.

  • Nikola

    20:42 // 14. 9. 2019.

    Prvo pogledajte snimak, pa komentarisite, momci nisu nigde upali na silu niti su na silu uzeli konja. Popalite se sa komentarima i u svemu vidite politiku a u delu ovih momaka je nema. Dosta bre vise sa tom politikom!

  • mika

    21:06 // 14. 9. 2019.

    Uvek se ovakve stvari desavaju kad su fasisti na vlasti. Nasa ektremna desnica, na vlasti dugo godina, je napravila ove militantne budale da bi oni sami izgledali malo manje kao fasisti.

  • Skomi

    22:03 // 14. 9. 2019.

    Da nije mozda trebao neku plaketu da mu da??? Uzmi mu iz dva razloga,prvi taj sto maltretira zivotinju,drugi sto u 21. veku imamo konjski izmet na ulicama!!! Zamislite tu situaciju u Pragu,recimo!Mozda to ne radi prava osoba i na pravi nacin ali je ispravna stvar!

  • Dejan Dimitrijević

    23:02 // 14. 9. 2019.

    Najopasnija stvar koja se u ovoj zemlji dogodila od ratova 90-ih!
    Počelo je upadom fašista pod očitom kontrolom vlasti u romsko naselje; šta je sledeće? Upad u političku stranku koja im se ne sviđa? Progon žutih, crvenih, zelenih ili ko je već po redu za odstrel? Razbijanje uličnih protesta pod izgovorom da ih organizuju strane službe i srBski neprijatelji? Prebijanje radnika koji štrajkuju?
    Užas!

  • Nikola

    00:31 // 15. 9. 2019.

    Kao prvo, predsednik srpske casti kaze da njihov konj njima donosi hleba. Posle toga im oduzima konja znaci u prevodu oduzima porodici hleba iz kuce. Kakva je to humanitarna organizacija kada ti udju u kucu i prevaspitavaju sina? Glume neku jaku grupu na društvenim mrezima dok se slika taj njihov "predsednik" od 120kg kako jase konja. Muci i on tu istu zivotinju da bi ispunjavao svoj hobi.

    • Tu iz kraj

      16:50 // 15. 9. 2019.

      Daj da ja tebe udaram preko kicme, pa posle kad neko stane u tvoju odbranu da ga osudimo kako je on siledzeji i kako sme da me zaustavi ako nema ovlascenja. Lazni moralisti, vi ce te iza tih tastaura da sjebete ovo drustvo. Niti podrzava Srbsku Cast, nisti sam njen pripadnik, ali ovaj njihov potez je skroz na mestu, s obzirom da institucije su spore i ne rade svoj posao

  • Posmatrač

    15:16 // 16. 9. 2019.

    Za one koje ne znaju o cemu se radi, konj je brutalno bičovan i neuhranjen, Srpska Čast i grupa Levijatan su pokrenuli akciju u kojoj je NENASILNO oduzet konj na privremeno.

    • [email protected]

      08:00 // 17. 9. 2019.

      За обе који ЗНАЈУ о чему се ради, свако одузимање без законске потпоре је кривично дело. Нпр као кад ти лопови поплаше све из викендице кад ниси тамо. Није било насиља. Мада је насиље и кад те опколе 5 бицмана иако не ваде аргументе из песнице.
      Ово горње не важи за "извршитеље" у овој земљи и у Зимбабвеу. Можда грешим за Зимбабве.

  • Jovan Nikolic

    22:51 // 16. 9. 2019.

    A ovi iz DS bolje da cute jer smo mi Srbi svakog dana ugrozeni u svojoj zemlji gradu i nemamo nikakva prava za razliku od Roma koji imaju sva moguca i nemoguca prava i nisu im ugrozena ni najmanje oni ugrozavaju nas.Bruka kakve poene pokusavaju da skupe i na kojim temama

  • Срба

    01:02 // 17. 9. 2019.

    Подршка одузимању коња! Спроведите у дело одавно постојећи закон о држању и терању коња кроз град, а поготову закон о злостављању животиња!

  • Jelena arsic

    13:13 // 22. 9. 2019.

    Zivi vi bili momci bog vam svako dobro dao. Ako sam shvatila lepo ove iz DS-a oni podrzavaju nasilje nad zivotinjama jel da?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: