Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:02, 14. 9. 2012.

| Politika

DS traži smenu Boška Ristića i Dušana Milisavljevića?

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
Boško Ristić (levo) i Dušan Milisavljević
Boško Ristić (levo) i Dušan Milisavljević

Prema informacijama iz vrha DS, od narodnih poslanika te stranke čiji su matični odbori osvojili manje od 20% glasova na majskim izborima zatraženo da vrate mandat stranci.

Miloš Đajić, član Glavnog odbora DS prvi je objavio tu informaciju na svom tviteru još u subotu tokom sednice tog tela.

- Predlog da poslanici ciji su odbori postigli ispod 20% bi trebalo da podnesu ostavke. #DSgo - napisao je Đajić.

Izvor Južnih vesti koji je prisustvovao sednici Glavnog odbora tvrdi da su poslanici prozvani po imenu, a da su se na spisku našli i Nišlije Dušan Milisavljević i Boško Ristić.

- Pošto su poslanici vlasnici mandata, stranka to ne može da im oduzme. Ali, je na njih apelovano da zbog loših izbornih rezultata to sami učine - kaže izvor Južnih vesti koji je prisustvovao sednici.  Miloš Đajić

Dušan Milisavljević, inače i predsednik Opštinskog odbora DS Medijana u Nišu, kaže da jeste "bilo reči o procentima", ali da je to "više bila šala"

- Govorilo se o lošim rezultatima stranke na Kosovu, pa je neko postavio pitanje odgovornosti tamošnjih lidera. U tom kontekstu je, ali više u šali, rečeno da bi onda trebalo kazniti i ostale koji su imali ispod 20 posto - kaže Milisavljević.

Kao dodatni argument Milisavljević je naveo činjenicu da je Demokratska stranka osvojila ubedljivo najviše glasova upravo u njegovoj opštini.

Za sada nema informacija da je bilo ko od prozvanih podneo ostavku na poslaničku funkciju i vratio mandat stranci.

Podsetimo, Demokratska stranka je na republičkim izborima u Nišu osvojila manje od 17% glasova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrovic

    19:42 // 16. 9. 2012.

    Obojicu treba jednostavno izbaciti iz stranke.Bosko treba krivicno da odgovara za raznorazne mahinacije koje je cinio kao uticajan advokat(u saradnji sa svojim kumom ko zna sta)koji je ujedno clan Visokog Saveta Sudstva.
    Ovaj drugi je kao predsednik omladine SPS-a na M.Fakultetu groznih 90-tih godina zario i palio.I kasnije kao nadobudni svrseni svajcarski strucnjak uleteo naglavacke u stranku i nastavio onaj svoj prepoznatljiv staljinisticki duh.
    Ako ova dvojica ostanu u stranci DS definitivno nestaje sa niske politicke scene.

    • Prijatelj DS-a

      16:02 // 17. 9. 2012.

      U pravu si, oni u sustini i nemaju puno dodirnih tacaka sa DS-om a njih dvojicu povezuje bolesna ambicija i pokusaji da se licno domognu sto vise funkcija i privilegija. Okruzili su se poltronima i odavno nemaju dodir sa clanstvom. Zbog debakla sa Cirkovicem zasluzuju da zajedno sa njim odu iz DS.

    • O.V.

      21:45 // 17. 9. 2012.

      Malo vas samo demantuje izborni rezultat u Medijani

  • Vlada Milosevic

    18:53 // 16. 9. 2012.

    Sto se tice Boska Ristica odavno zelim da mu vidim ledja. Ionako je u Beogradu, nista dobro za Nis nije ucinio, samo se pojavi ovde kada treba neka voda da se zamuti. Taj Bosko nesme da mrdne dok mu ne odobri Dusan petrovic. Za Dusana mogu da kazem da je ok lik i sigurno je da nema potrebe da podnosi ostavku. Jedino je OO Ds Medijana odneo pobedu na izborima, jedino je on od visokih funkcionera u Nisu ucestvovao licno u kampanji. Mislim da ovog puta nakon unutarstranackih izbora on treba da dobije sansu da vodi stranku u Nisu, pa cemo da vidimo kako ce to da bude. U svakom slucaju nisam za to da podnosi ostavku. Sto se tice ostalih tipa Bosko, Sima, Krivi, Radovic, Boban Mihajlovic i ostale nazovi demokrate treba poslati u istoriju!

    • Ja

      15:40 // 29. 9. 2012.

      Da li si ti Vlado isti onaj Vlada koji je bio Predsednik jedne komisije na opstini Medijana, koga je tu postavio upravo Dusan SPS Milisavljevic, i kao Predsednik te iste komisije primao vise od 50.000 dinara platu. Za svim gore pomenutim, sut kartu iz stranke treba da dobiju i Dusan, Johan, Serif ... Nema potrebe da nabrajam dalje. Nevidjeni olos vodi DS u Nisu, ali i OO Medijana. Cast izuzecima (kojih mozemo nabrojati na prstima jedne ruke).

  • dr dra

    18:44 // 16. 9. 2012.

    Ja hocu da pitam: Sta su ova dvojica uradili za grad Nis pa su zasluzili jos jedan mandat da budu poslanici? Obojica su bili - drugi odnosno, treci covek u niskom DS-u. Svi znamo dokle je dosla ova stranka tako da je moje licno misljenje da treba da se sklone i stranku prepuste novim, mladjim i neukaljanim licnostima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: