Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 9. 10. 2015.

| Politika

DS za ukidanje “zelene zone” parkiranja u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
parking
DS za ukidanje druge zone; foto: JV arhiva

Pošto, prema mišljenju demokrata, druga ili “zelena zona” za parkiranje u Nišu služi samo za uzimanje novca ionako finansijski opterećenih građana, u niškom odboru DS-a pokrenuta je inicijativa za njeno ukidanje.

Lider niških demokrata Miodrag Stanković kaže da je naplaćivanje parkinga u pomenutoj zoni samo namet za građane i način da se napuni budžet Grada, a neophodno je izaći u susret i onima koji žive u delovima grada koji su u drugoj zoni.

Neophodno je da se građanima koji žive na teritoriji takozvane "zelene zone" prestane sa naplatom parkinga ispred svojih stambenih zgrada i da im se omogući besplatan parking ispred njihovih stambenih zgrada, postavljanjem trouglova za parking - rekao je Stanković.

Kako bi saobraćaj u Nišu bio što bolji, DS predlaže i uvođenje takozvane žute trake za autobuse kakvih ima u većini velikih gradova.

Uvođenjem žute trake koja bi bila namenjena vozilima javnog prevoza (autobusi i taksi vozila), što je praksa u razvijenim gradovima sa uređenim saobraćajem, ubrzao bi se protok vozila, smanjila zadržavanja na semoforima posebno u užem gradskom jezgru, čime bi između ostalog bila i smanjena emisija štetnih gasova u centralnom delu grada - poručuju iz DS-a.

DS, kako kažu, insistira na unapređenju saobraćaja u Nišu kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju, smanjilo aerozagađenje i smanjilo finansijsko opterećivanje građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    20:52 // 11. 10. 2015.

    Na osnovu kog istraživanja ili ispitivanja Miodrag ovo tvrdi? Ne može jedan političar bilo koje stranke da tako paušalno priča šta treba a šta ne treba bez da ozbiljno konsultuje struku i tehničke metode stanja mirujućeg saobraćaja.

    • Paja

      09:34 // 22. 10. 2015.

      Verovatno treba konsultovati velikog stručnjaka magistra Gusku.

  • Miki

    21:15 // 10. 10. 2015.

    Kakva demagogija, em su je oni uveli (zelenu zonu) em bi je prvi vratili kad bi ponovi zajahali vlast. Izlizani ste skroz.
    A da je lopovluk zelena zona kod parka, stadiona i slicnih lokacija sem centra-nema dilema. Samo to gradjani najbolje znaju, a ne ovi sto satro brinu za nas.

  • Soni

    10:46 // 10. 10. 2015.

    Ko nema para.ne treba da vozi kola , auto je luksuz a ne životna potreba. komunalije , struju , vodu MORATE da platite, u obavezi ste , a parkiranje NE, vozite sw gradskim prevozom ili idite peške ako već tolko nemate i ako ne želite da vas pljačka parking servis

    • Dusan Djordjevic

      16:48 // 10. 10. 2015.

      @Soni, potpuno se slazem s tobom. Nemam fabriku za preradu pijace vode, nemam elektranu, ko ce da nosi djubre na deponiju svakog dana? A brate nemam ni auto pa mi nije tesko. Hocu da kazem da se bez nekih stvari moze u zivotu.
      Ko rano rani, zivi daleko od posla ^^

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: