Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 13. 9. 2019.

| Politika

DSS: Niš - Priština nije "auto-put mira", već auto-put “Velika Albanija”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
auto-put
Za DSS ovo će biti auto-put "Velika Albanija"; foto: Ministarstvo građevine

Nesaglediva je šteta po Srbiju izgradnja auto-puta Niš - Priština, smatraju u Demokratskoj stranci Srbije (DSS) i dodaju da jedinu korist od njega imaju Albanci. Zbog toga kažu da ovaj auto-put nije “auto-put mira” kako ga naziva ministarka građevine Zorana Mihajlović, već auto-put “Velika Albanija”.

Potpisani ugovor o kreditu sa Evropskom investicionom bankom kojim će parama građana da se finansira učešće Srbije u izgradnji autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač i najavljeni početak gradnje na srpskoj strani, kako kažu u DSS, predstavljaju čin vrhunske neodgovornosti prema državnim interesima.

Njime Srbija sama sebi izbacuje iz ruke adut najviše vrednosti u razgovorima o normalizaciji odnosa Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, kao i u regulisanju odnosa sa Albanijom, u ovom momentu Srbiji neprijateljskom zemljom. Argumenti koji ministarka Mihajlović koristi da opravda realizaciju ovog štetnog projekta potpuno su besmisleni, a onaj da će izgradnjom autoputa Srbija dobiti izlaz na more je tragikomičan - navode u ovoj stranci.

Podsetimo, sličnu retoriku imao je i prvi čovek Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je još 2017. godine, na mitingu u Nišu rekao da Srbiji treba Moravski koridor, a ne koridor Velike Albanije.

Inače, ovaj novi auto-put bi trebalo da poveže Niš i Drač, a ukupna dužina puta Niš - Merdare, koji će graditi "srpska strana" će biti 77 km. Najpre su iz Vlade Srbije obećavali da će izgradnja početi 2018, međutim, to se nije dogodilo, a najnovije obećanje ministarke Mihajlović bilo je da će se s izgradnjom početi krajem ove ili početkom naredne godine.

Da bi "auto-put mira" bio kompletan u izgradnju treba da se uključi i "kosovska strana" i izgradi 22 km od Merdara do Prištine i tako poveže ovu deonicu sa Dračem. Zasad nije poznato ko će graditi auto-put, ali je Ministarstvo saobraćaja ranije saopštilo da je za to zainteresovana kineska kompanija "Pauer Čajna".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stopkorupciji

    00:04 // 23. 9. 2019.

    Samo još jedna predizborna reklama velikog vodje

  • Graje

    12:55 // 14. 9. 2019.

    DSS je stranka koja je uništila Srbiju. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.

    • Dragan

      22:41 // 14. 9. 2019.

      DSS je stranka koja je smanjila državni dug, njen predsednik Koštunica je napustio politiku kada nisu ušli u parlament jer sledi svoje principe

  • possmatrac

    10:19 // 14. 9. 2019.

    Sve nesposobno iz DSS-a prelete u S N S. Oslobodi se DSS nesposobnih kadrova.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: