Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 2. 2. 2011.

| Politika

DSS: Niš dobija nepotrebno preduzeće

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Saša Ilić

NIŠ - Gradski odbor DSS kritikovao je odluku Gradskog veća da predloži formiranje novog javnog preduzeća, Direkcije za javni gradski prevoz.

- U trenutku kada je budžet grada Niša prazan, kada je grad dužan javnim preduzećima i ustanovama za izvršenje poslova koje im je poverio i kada se duguje izvođačima radova, lokalna vlast donosi odluku o osnivanju novog, potpuno bespotrebnog javnog komunalnog preduzeća - kaže potpredsednik Gradskog odbora DSS, Saša Ilić.

Ilić, koji je u prethodnoj vlasti bio gradski većnik i uz Vladu Antića se resorno bavio komunalnim temama, kaže da je DSS još sredinom 2008. godine kritikovala odluku o pripajanju Uprave za saobraćaj Upravi za komunalne delatnosti "jer ona predstavlja važan segment funkcionisanja grada".

- Tada je bilo rečeno da će do kraja 2008. godine biti formirana Direkcija za saobraćaj, koja će se baviti svim vidovima saobraćaja u gradu: gradskim javnim prevozom (autobuski), taksi prevozom, mirujućim saobraćajem (parkiranje), vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.
DSS se takođe zalagala za osnivanje ove Direkcije i više puta smo postavljali pitanje zašto još nije formirana, jer se praktično niko nije bavio saobraćajem na sistemski i sveobuhvatan način - kaže Ilić.

DSS je ocenio da bi formiranje novog preduzeća koje bi se bavilo isključivo autobuskim prevozom bilo "besmisleno i predstavlja novi trošak za građane Niša".

- JKP Direkcija za javni prevoz grada Niša biće finansirana 100% iz budžeta i to zbog poslova koje sada obavlja jedna služba u okviru JKP "Parking servis" Niš, što znači da se za veoma mali obim poslova formira novo javno preduzeće - zaključuje Ilić.

Gradsko veće predložilo je pre desetak dana formiranje Direkcije za javni gradski prevoz, koje bi se bavilo poslovima vezanim za javni prevoz - štampanjem i prodajom karata i legitimacija, kontrolom putnika, regulisanjem reda vožnje i td.

Kako su Južne vesti nezvanično saznale, prema prvobitnom predlogu preduzeće je trebalo da se zove "Direkcija za saobraćaj" i da preuzme sve poslove vezane za saobraćaj u gradu, što osim javnog gradskog prevoza uključuje i upravljanje horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i još neke poslove koje trenutno obavljaju JKP Gorica i Direkcija za izgradnju grada. Međutim, Gradskom veću je upućen izmenjen predlog.

Prema obrazloženju gradonačelnika Niša Miloša Simonovića, od te ideje se nije odustalo ali da se privremeno od toga odustalo zbog nedostatka vremena i novca.

- Trebalo bi da pripremimo reaorganizaciju nekoliko javnih preduzeća, deobne bilanse i još mnogo toga, pa smo odlučili da formiramo samo Direkciju za javni prevoz, koja će u perspektivi objediniti sve što je planirano - rekao je gradonačelnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petra

    07:53 // 3. 2. 2011.

    Ovo je vec drugo preduzece koje Demokratska stranka formira bez ikakve potrebe. Prvo su napravili "Goricu" da bi namirili SPS a sada Direkciju za prevoz da bi se oduzili Niskoj regiji koja im daje podrsku kada je to bitno..Sve se to radi na stetu gradjana Nisa....

  • Nenad

    07:13 // 3. 2. 2011.

    DSS je apsolutno u pravu u vezi sa ovim...Direktor ovog preduzeca treba da bude kadar Niske regije koja je zvanicno opozicija a stalno trguju sa Demokratskom strankom. Ali sta mozete ocekivati od coveka koji je promenio 5 stranaka od JUL-a, SPS-a,PSS-a, Nove Srbije do Niske regije i uvek bio u vlasti

  • jkp

    22:03 // 2. 2. 2011.

    Parking servis za organizaciju , kontrolu i realizaciju gradskog prevoza od grada dobija oko tri miliona dinara dok bi nova direkcija trebala da grad kosta oko deset miliona dinara. Osim sto ce otvoriti nova radna mesta za partijske sledbenike nista se drugo ne menja.Za isti posao tri puta vise para. Kako su samo pametni i strucni.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: