Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 19. 5. 2015.

| Politika

DSS: Policija da kaže da li Nišu preti albanizacija

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dss
DSS pozavo policiju da se oglasi; Foto: Arhiva JV

Iako je ranije bilo letaka koji su upozoravali na albanizaciju, a sada i grafita “UČK”, zvaničnih saopštenja iz niške policije nema, a kako kažu u DSS-u, građani su sve zabrinutiji. Zato iz ove stranke zahtevaju od policije da se oglasi.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Milan Lapčević rekao je da je izostala reakcija nadležnih organa o tome koliko se građana albanske nacionalnosti poslednjih godina nastanilo u Nišu.

Više puta su mediji pisali o tome da je više od 300 stanova kupljeno u Nišu od pripadnika albanske nacionalnosti i da se to radi ili preko posrednika ili direktno. U policiji se vrši prijava prebivališta i ona poseduje te podatke i mi zahtevamo da se policija oglasi po tom pitanju - rekao je Lapčević.

dss Lapčević (desno) kaže da je u Nišu preko 300 stanova u vlasništvu AlbanacaLapčević dodaje da bi organi reda trebalo da kažu Nišlijama i dokle se stiglo sa istragom u vezi grafita “UČK” koji su protekle nedelje ispisani u pojedinim niškim naseljima.

Do današnjeg dana nismo dobili zvanično izjašnjavanje policije. Čuli smo da je pokrenuta zvanična istraga, ali nikakvo obaveštenje o tome ne postoji da li je istraga dala rezultate i ko su ti ljudi koji pišu te poruke i natpise - podsetio je Lapčević.

Podsetimo, grafiti kojima se veliča Oslobodilačka vojska Kosova osvanuli su prošle nedelje na Ledenoj Steni, u Durlanu i na nišavskom keju.

uck Grafiti na Ledenoj Steni; Foto: Arhiva JVPolicija je rekla da je istraga pokrenuta, ali nikakvih saopštenja nakon toga nije bilo.

Juče je niški advokat Boško Ristić rekao da se sprovodi “prikrivena” policijska akcija i da se prave spiskovi građana različitih nacionalnosti koji žive u Nišu koji se pozivaju na razgovore o smirivanju tenzije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: